23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

Ultima probă la Evaluarea Națională din 2021. Peste 8.000 de elevi dau examenul la Limba şi literatura maternă

Evaluare Națională 2021. Peste 8.000 de elevi s-au înscris pentru a susţine ultima probă a Evaluării Naţionale, respectiv cea de Limba şi literatura maternă. La fiecare dintre primele probe au existat absenţi.

Ultima probă scrisă a examenului de evaluare naţională – Limba şi literatura maternă – are loc, vineri, de la ora 09.00. Potrivit Ministerului Educaţiei, sunt aşteptaţi să participe cei peste 8.000 de elevi înscrişi. La primele două probe – Română şi Matematică – au existat peste 7.000 de absenţi dintre cei 131.177 de elevi care s-au înscris.

Ca şi la celelalte probe, elevii trebuie să ajungă în sălile de examen până la 8.30. Timpul de redactare a subiectelor este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Candidaţii trebuie să aibă la ei un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.

Potrivit Ministerului Educaţiei, este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită nu sunt primiţi în examen.

La proba de Limba română a fost eliminat un elev, iar la cea de matematică trei elevi. Toţi patru aveau asupra lor telefoane mobile. Primele rezultate vor fi afişate în 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Rezultatele finale vor fi afişate în 4 iulie.

Sursa Observator

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI