17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Ultima proba la Bac. Peste 1.200 de candidati din Iasi sustin examenul

Peste o mie de elevi din judetul Iasi sustin astazi ultima proba scrisa a examenului de Bacalaureat in sesiunea de toamna. Astazi se va desfasura proba la alegere a profilului si specializarii, la care sunt asteptati 1.211 candidati, la zece discipline.

Pe data de 1 septembrie se vor afisa rezultatele, în aceeasi zi urmand a fi depuse si contestatiile, care vor fi solutionate pâna pe 3 septembrie, iar pe 4 se vor afisa rezultatele finale.

Conform datelor statistice, la sesiunea ce a avut loc in vara, la nivelul judetului Iasi au fost înregistrati 6.059 de candidati. Dintre acestia, la probele sustinute s-au prezentat 5.712 persoane, procentul de promovabilitate fiind de 77,68 la suta.

In aceasta saptamana, elevii au sustinut examenul scris la Limba si literatura romana, la limba materna si la Matematica sau Istorie. La ambele probe desfasurate pana acum, cateva sute din cei inscrisi nu s-au prezentat, in vreme ce patru persoane au fost eliminate din salile de examen pentru tentativa de frauda.

Alte articole