More

  “Ucenicul” la spitalul din Pașcani

  Array

  “Ucenicul” la spitalul din Pașcani

  O școală din Pașcani derulează de câțiva ani un proiect inedit în rândul elevilor. Cei din ultimii ani de studii au ocazia să vadă cum e o zi de muncă la o instituție. Ei văd care e circuitul și așa se pot decide mai ușor să urmeze facultate în domeniu. De câteva zile, spitalul municipal “găzduiește” câțiva elevi.

  În ultimii nouă ani, elevi de la Colegiul Național “Mihail Sadovenu” din Pașcani se înscriu în cadrul proiectului educațional de orientare școlară și profesională a tânărului absolvent de liceu “Ucenicul”. De la începutul acestei săptămâni până pe 23 iulie, 25 de elevi care din toamnă intră în clasa a XII a petrec câteva ore pe zi în anumite secții din cadrul Spitalului de Urgențe Pașcani.

  Prin participarea la un astfel de proiect se are în vedere formarea continuă a viitorului absolvent, optimizarea procesului de orientare școlară și profesională, prin cunoașterea meseriei direct la locul de muncă; promovarea activităților de voluntariat în formarea tânărului absolvent; conștientizarea abilităților și aptitudinilor ce va trebui sa le dobandească tânărul spre a profesa meseria aleasă.

  Roxana și Diana sunt două dintre elevele care își petrec câteva ore în spital. Sunt încântate de ceea ce fac și hotărâte să urmeze o carieră în domeniu.

  Proiectul “Ucenicul” este coordonat și inițiat de profesorul Șerban Genoveva iar prima ediție a fost demarată în anul 2008 cu un număr de 9 elevi voluntari care au facut ucenicia în cadrul Spitalului Municipal Pașcani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI