Slider

 “Ucenicul” la spitalul din Pașcani

O școală din Pașcani derulează de câțiva ani un proiect inedit în rândul elevilor. Cei din ultimii ani de studii au ocazia să vadă cum e o zi de muncă la o instituție. Ei văd care e circuitul și așa se pot decide mai ușor să urmeze facultate în domeniu. De astăzi, Spitalul de Urgență Municipal “găzduiește” câțiva elevi de liceu.

În ultimii ani, elevi de la Colegiul Național “Mihail Sadovenu” din Pașcani se înscriu în cadrul proiectului educațional de orientare școlară și profesională a tânărului absolvent de liceu “Ucenicul”.  De la începutul acestei săptămâni timp de o lună, 24 de elevi de la clasele a XI a de la profilele științe ale naturii și mate info petrec câteva ore pe zi în anumite secții din cadrul Spitalului de Urgențe Pașcani.

Printre elevi se află și Iulia. Tânăra speră ca această perioadă petrecută în spital să o maturizeze și mai ales să vadă dacă meseria în medicină i se potrivește, urmând ca după terminarea liceului drumul spre facultate să-i fie mai ușor.

Prin participarea la un astfel de proiect se are în vedere formarea continuă a viitorului absolvent, optimizarea procesului de orientare școlară și profesională, prin cunoașterea meseriei direct la locul de muncă; promovarea activităților de voluntariat în formarea tânărului absolvent; conștientizarea abilităților și aptitudinilor ce va trebui sa le dobandească tânărul spre a profesa meseria aleasă.

Proiectul “Ucenicul” este coordonat și inițiat de profesorul Șerban Genoveva iar prima ediție a fost demarată în anul 2008 cu un număr de 9 elevi voluntari care au facut ucenicia în cadrul Spitalului Municipal Pașcani.

În cadrul acestui proiect educațional au fost ani în care numărul doritorilor a depășit 50 de elevi dornici să fie ucenici în vacanța de vară.

Slider