2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

UAIC oferă 10.000 de lei cui va oferi un proiect inedit al unui viitor complex sportiv

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a lansat un concurs naţional de idei de arhitectură pentru proiectarea complexului sportiv al UAIC ce va fi construit pe terenul din strada Sărărie nr. 200, în municipiul Iaşi.

Câştigătorul concursului va fi recompensat cu suma de 10.000 de lei. „Terenul pe care urmează să fie construit complexul sportiv al UAIC are o suprafaţă de 8.888 de metri pătraţi. Complexul va avea o suprafaţă construită de 70% din suprafaţa totală a terenului, va avea o înălţime maximă de 21 de metri (S+D+P+E) şi va fi compus din bazin de înot la dimensiuni olimpice, sală de sport multifuncţională, sală de forţă şi parcare.

Bazinul de înot va putea fi utilizat atât pentru înot competiţional, cât şi pentru înot de agrement”, au transmis reprezentanţii universităţii. Aceştia au mai specificat că, în sala de sport multifuncţională, se vor practica atât activităţi sportive individuale, cât şi de echipă (futsal, handbal, baschet, badminton). Sala de forţă va include un spaţiu de antrenament cu aparate specifice, o încăpere pentru acordarea primul ajutor, o zonă sanitară, vestiare etc. Parcarea va fi prevăzută şi cu locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi şi la exterior vor fi amenajate o pistă de alergare, spaţii verzi şi căi de acces.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Măsuri de relaxare pentru sărbători şi testarea PCR la intrarea în ţară, pe agenda CNSU – surse

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni marţi pentru a prelungi starea de alertă. Vor...

Deputat, Vasile Toma: Relansarea Programului Tomata, gura de oxigen salvatoare pentru agricultorii români și produsele autohtone

C.P. Luptă pentru supraviețuire. Aceasta a caracterizat în ultimii 2 ani, activitatea agricultorilor români, care au fost...

Anunt de mediu

ANUNŢ PUBLIC SC EMILY IMPEX SRL Motca, titular al activităţii Taierea si rindeluirea lemnului, comert cu ridicata a...

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa poate fi vizitat și virtual

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași)...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI