24.9 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

TURUL FRANŢEI 2013: Curiozităţi înainte de EDIŢIA 100 A TURULUI

lance

Sâmbătă. 29 iunie, va porni o nouă aventură de 3 săptămâni pentru cei mai valoroşi ciclişti ai planetei care vor fi prezenţi la startul celei de-a 100 ediţiei a Turului Franţei.
Turul Franţei va încerca prin ediţia din 2013 să îşi redobândească credibilitatea şi să scape de imaginea negativa lăsată de dopaj, după ce USADA a stabilit că Lance Armstrong a consumat substanţe interzise şi a organizat o adevărată reţea de dopaj la echipele pe la care a trecut, americanului fiindu-i recent retrase cele 7 victorii din perioada 1999-2005. În premieră, la această ediţie istorică cu numărul 100, Tour de France va începe din Corsica, pe 29 iunie, la Porto-Vechio, urmând să se încheie în seara zilei de 21 iulie într-o etapă care va începe la Versailles şi se va încheia pe Bulevardul Champs-Elyses din Paris.

TURUL FRANTEI – TOUR DE FRANCE implineste 100 de ani. Turul Frantei este o competitie ciclista anuala ce se desfasoara in Franta si in tarile vecine. TURUL FRANTEI – TOUR DE FRANCE – a fost organizat pentru prima data in anul 1903, are o lungime de peste 3.600 km si dureaza trei saptamani.

Pentru a celebra cei 100 de ani, motorul de cautare Google ii dedica acestui eveniment sportiv un logo animat. TOUR DE FRANCE implineste 100 de ani si debuteaza pe 29 iunie, in Corsica, regiunea fiind inclusa in trasee pentru prima data in cele 100 de editii ale competitiei.

La ediţia centenară a Turului Franţei ne aşteaptă 3360 de km care vor aduce Corsica în premieră în Le Tour, 28 de căţărări în total, 4 finaluri în căţărare, 2 etape contratimp individual, 1 contratimp pe echipe, revenirea Mont Ventous după 4 ani de zile, Alpe dHuez urcat de două ori într-o etapă şi un final în nocturnă.

 

EDIŢIA 100 a TURULUI FRANTEI ARE CONCURENŢĂ SERIOASĂ
24 iunie – 1 iulie – Tenis: Turneul de Frand Slam Wimbledon (Marea Britanie);
27 – Atletism: Reuniunea de la Ostrava (Cehia);
29 – Moto: Marele Premiu al Olandei de la Assen;
29 iunie – 21 iulie – Ciclism: Turul Franţei;
30 – Atletism: Diamond League la Birmingham (Marea Britanie);
30 – Auto/F1: Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone;
Iulie
2-3 – Fotbal: Prima manşă a turului întâi preliminar al Ligii Campionilor;
4 – Atletism: Diamond League la Lausanne (Elveţia);
4 – Fotbal: Prima manşă a turului întâi preliminar al Ligii Europa;
6 – Atletism: Diamond League la Paris/Saint-Denis (Franţa);
7 – Auto/F1: Marele Premiu al Germaniei la Nurburgring sau Hockenheim;
7 – Moto: Marele Premiu al Germaniei de la Sachsenring;
8-14 – Tenis: Turnee ATP la Stuttgart (Germania), Bastad (Suedia), Newport (SUA), Turnee WTA la Budapesta (Ungaria), Palermo (Italia);
9-10 – Fotbal: Manşa secundă a primului tur preliminar al Ligii Campionilor;
TURUL FRANTEI 2013, EDITIA 100 DIN TURUL FRANTEI SI SCANDALURILE DE DOPAJ
Rutierul german Stefan Schumacher, depistat pozitiv cu EPO după ediţia 2008 a Turului Franţei şi Jocurile Olimpice de la Beijing, a declarat pentru publicaţia Der Spiegel că pentru el dopajul devenise o obişnuinţă, „ca o farfurie de paste după antrenament”, informează AFP.

„Am folosit EPO, hormoni de creştere şi corticoizi. Aveam un sistem. Nu sunt mândru, dar aşa era. Dopajul devenise parte integrantă a rutinei zilnice, ca o farfurie de paste după antrenament”, a declarat Schumacher în interviul ce va apărea în ediţia de duminică a publicaţiei germane.

Aceasta este prima dată când Stefan Schumacher, rutier suspendat pentru doi ani în perioada 2008-2010, când era legitimat la echipa Gerolsteiner, a făcut mărturisiri despre faptul că s-a dopat. Revenit în competiţii în 2011, germanul concurează acum pentru echipa daneză Christina Watches-Onfone. Mărturisirile lui Schumacher vin la câteva luni după ce americanul Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat în perioada 1999-2005. La 18 martie, Rolf Soerensen, unul dintre cei mai titraţi ciclişti danezi, a recunoscut că s-a dopat de-a lungul carierei, după ce timp de un an negase acest lucru.

Rutierul australian Cadel Evans a declarat, vineri, că el reprezintă dovada că Turul Franţei se poate câştiga şi fără dopaj, după ce americanul Lance Armstrong afirmase că nimeni nu se poate impune „Marea Buclă” dacă nu recurge la substanţe dopante

Americanul Lance Armstrong a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Le Monde, că este imposibil să câştigi Turul Franţei fără să te dopezi„Este imposibil să câştigi Turul Franţei fără dopaj, deoarece este o probă de anduranţă, unde oxigenul este determinant”, a spus Armstrong.

Ediţia cu numărul 100 a Turului Franţei începe, sâmbătă, la Porto Vecchio.

Sursa: http://www.realitatea.net/turul-frantei-2013-curiozitati-inainte-de-editia-100-a-turului-frantei_1214485.html#ixzz2Xa8vWlmr

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow