4 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Turc ars la buzunare la Judecătoria Paşcani: 400 dolari pensie alimentară

Judecătorii din Paşcani i-au stabilit o notă de plată piperată unui turc părăsit de nevasta româncă. Burak O. va avea de plătit o pensie alimentară de aproape 400 de dolari. Sentinţa nu este însă definitivă, ea putând fi modificată în apel. Judecătorii au acordat femeii de patru ori mai mult decât ceruse.

 


Georgiana O. se căsătorise în 2014, stabilindu-se la Kuşadasi, unde locuia soţul.

Cei doi au avut împreună şi o fetiţă, născută în 2018. Din cauza violenţei fizice şi verbale manifestate de Burak O., femeia s-a decis să plece, întorcându-la Paşcani împreună cu fetiţa, din 2019. Conform precizărilor Georgianei O., bărbatul a venit în România de două ori în 2019, dar numai pentru a provoca scandaluri, fără a contribui cu nimic la creşterea şi îngrijirea copilului.

Femeia a cerut în instanţă stabilirea domiciliului fetiţei la ea, suplinirea acordului tatălui în relaţia cu instituţiile de învăţământ sau unităţile medicale, precum şi obligarea acestuia la plata unei pensii de întreţinere în cuantum de 25% din veniturile realizate, dar nu mai puţin de un sfert din venitul minim pe economie din Turcia, până la pronunţarea divorţului. Solicitarea Georgianei O. a fost încuviinţată de judecători, aceştia obligându-l pe Burak O. la plata unei pensii de întreţinere până la pronunţarea divorţului.

Cuantumul acesteia a fost stabilit însă la o valoare mult superioară celei solicitate. Magistraţii au decis ca pensia de întreţinere să fie de 25% din veniturile nete ale bărbatului, „dar nu mai puţin de venitul minim net pe economie din Turcia”. Acesta se ridică în prezent la 384 de dolari, adică aproximativ 1.600 de lei. Conform Codului Civil, pensia de întreţinere poate fi de maxim un sfert din venitul lunar al părintelui care o datorează. Dacă veniturile lui Burak O. nu sunt de măcar patru ori mai mari decât salariul minim din Turcia, el ar fi obligat astfel să plătească mai mult chiar decât maximul legal.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI