-2.6 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Tupeu fără limite: Să nu ai permis, dar să îţi faci de mai multe ori plinul, la aceeaşi benzinărie, fără să plăteşti

Un ieşean şi-a făcut de două ori plinul la o benzinărie, plecând apoi fără să plătească. Cercetările au început pentru furt, dar anchetatorii au avut surpriza să constate că şoferul nici măcar nu avea permis. Îşi cumpărase maşina de la un cunoscut, cu doar 10 zile înainte.

În seara zilei de 23 octombrie 2020, Ciprian Adăscăliţei a oprit la o benzinărie Lukoil din Târgu Frumos. Şi-a umplut rezervorul cu 51,6 litri de benzină Euro Luk 95, în valoare de 235 lei, plecând fără să plătească. La sfârşitul lui decembrie, tot seara târziu, a oprit la aceeaşi benzinărie. A alimentat cu 52 de litri din acelaşi combustibil, în valoare de 245 lei şi a plecat din nou, tot fără a plăti.

Adăscăliţei a fost identificat pe baza înregistrărilor camerelor video. El era oricum un client mai vechi al poliţiei, anul trecut fiind cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Iniţial, procurorii au propus judecarea lui Adăscăliţei pentru furt calificat în formă continuată, situaţie în care pedeapsa putea fi majorată cu trei ani de închisoare. Magistraţii Judecătoriei Paşcani au apreciat însă că perioada de două luni trecută între cele două furturi este prea lungă pentru a se putea vorbi de o singură faptă.

Nu era vorba de o infracţiune continuată, ci de una complexă, în cazul căreia pedeapsa este aceeaşi ca pentru furtul calificat „obişnuit”. În schimb, judecătorii au apreciat că lipsa carnetului de conducere îi agravează situaţia.

„În ce priveşte cele două infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, instanţa reţine că acestea au o gravitate relativ mare, întrucât este lesne de apreciat că o persoană care nu a făcut cursurile unei şcoli de şoferi şi nu a susţinut un examen pentru obţinerea permisului de conducere, nu are abilităţile necesare pentru a desfăşura această activitate în condiţii de siguranţă pentru ceilalţi participanţi la trafic”, au precizat magistraţii.

Adăscăliţei şi-a recunoscut fapta, motiv pentru care a beneficiat de o pedeapsă mai uşoară. Antecedentele sale penale au anulat însă acest avantaj. El a fost condamnat la 4 ani şi 3 luni de închisoare. Pronunţată vineri, sentinţa poate fi atacată cu apel.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow