31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Tunurile pe administratori, pentru recuperarea pagubelor de la salubritate şi termie

 

Foştii şi actualii membri ai consiliilor de Administraţie,  de la societăţile de interes public aflate în subordinea Consiliului Local Paşcani,  ar urma să fie traşi la răspundere pentru pagubele aduse unităţilor pe care le-au condus. Solicitarea a fost făcută de consilierul PNL, Claudiu Bodoasca, iniţial doar pentru conducerea de la salubritate,  dar a admis că aceeaşi măsură ar trebui luată şi la regia de termoficare.
Dezbateri au avut loc în şedinţă legislativului păşcănean desfăşurată marţi de la ora 10.00 pe marginea raportului de activitate pentru anul 2017 prezentat spre aprobare de managerul societăţii de salubritate. Opoziţia a criticat faptul că,  patru din cei 5 membri ai Consiliului de Administratie,  şi-au dat demisia înainte să dea explicaţii pentru activitatea desfăşurată la conducerea salubrităţii şi a cerut ca aceştia să fie traşi la răspundere pentru pierderile înregistrate.
Conform raportului, numai în anul 2017 au fost înregistrate pierderi de 933 000 lei în timp ce veniturile au fost realizate în proporţie de 90% iar cheltuielile au fost de peste 110%. De asemenea societatea înregistrează datorii de peste 2, 5 milioane de lei. Noul manager, Leonard Ursu spune că pierderile ar fi fost mult mai mari dacă nu ar fi scăzut cheltuielile de când a preluat conducerea societăţii.
O situaţie similară, chiar mult mai gravă,  este la regia păşcăneană de termoficare, aflată în pragul falimentului. În luna aprilie conducerea regiei a prezentat raportul de activitate dar atunci nimeni nu a cerut explicaţii pentru pierderile înregistrate. Numai anul trecut RAGCL a înregistrat pierderi de peste 2 milioane de lei, în timp ce datoriile sunt de peste 40 de milioane de lei. Mai mult veniturile au fost încasate în proporţie de de cca 90% în timp ce cheltuielile au fost mai mari, de peste 120%.
În cadrul conferinţei de presă de după şedinţă, întrebat de BIT TV, consilierul Claudiu Bodoasca a admis că şi la RAGCL membrii Consiliului de Administratie ar trebui traşi la răspundere pentru pierderile înregistrate de regie.
Menţionăm că tot în şedinţa de marţi consilierii locali au aprobat iniţiativa consilierului PMP Sorin Olariu privind organizarea unui audit extern la regie pentru a se stabili dacă unitatea intră sau nu în insolventa.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI