19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

„Tunul“ executorului Dominte la Nectarul, un nou termen

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

El este acuzat că ar fi comis ilegalităţi în procedura de vânzare a unui teren aparţinând fostei fabrici de zahăr Nectarul Paşcani

Judecătorii Tribunalului Iaşi au judecat ieri un nou termen într-unul dintre cele mai importante dosare afla­te pe rolul instanţelor ieşene. Executorul bancar Cristinel Domin­te, acuzat că ar fi părtaşul unui „tun“ de 4,2 milioane de euro, încearcă să scape de acuzaţii printr-o serie de rapoarte şi expertize despre care consideră că l-ar dezincrimina.
El este acuzat că ar fi comis ilegalităţi în procedura de vânzare a unui teren aparţinând fostei fabrici de zahăr Nectar Paşcani, faptă ce ar fi condus, printre altele, la falimentarea celebri companii ieşene. Ieri, judecătorii ieşeni au stabilit realizarea unei ex­pertize în acest caz, aceasta urmând a fi prezentată la următoarele termene.

Procesul se va relua pe 13 aprilie. Potrivit DNA, fapta ilegală ce ar fi fost comisă de Dominte se referă la vânzarea unui teren aparţinând fabricii de zahăr Nectar, teren care în momentul unei proceduri de licitaţie a fost evaluat ca fiind fără valoare.

Procurorii au notat că problemele financiare ale Nectar Paşcani au început din 1998, atunci când firma a contractat un împrumut de 30 de mi­liarde de lei vechi de la BCR. Ulterior, din cauza neachitării credi­tului, s-a ajuns la executare silită, dosarul fiind atribuit executorului Cristinel Dominte. În cadrul procedurii s-au folosit două rapoarte de evaluare ale bunurilor de la Nectar, întocmite de evaluatorul Vasile Ne­gru, într-unul dintre acestea menţio­nându-se că un teren de 3,5 hectare nu ar fi avut nicio valoare.

În mai 2004, patrimoniul Avicola a fost vândut cu aproximativ 17 miliarde de lei vechi. „Subevaluarea grupului de imobile scoase la vânzare făcea atractivă achiziţionarea acestuia şi permitea BCR să-şi recupereze creanţele. Prejudiciul provocat este de 17.356.383 lei noi (aproximativ 4,2 milioane de euro). Dominte Cristinel şi-a încălcat atribuţiile de serviciu care preve­deau că avea obligaţia de a pune în vânzare, în procedurile de executare silită, bunuri la valoarea lor de circulaţie“, se precizează în re­chizitoriu.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI