0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Tun de 1,5 milioane euro dat statului la Paşcani. Vindea maşini aduse din străinătate

Un om de afaceri din municipiul Paşcani este acuzat că a cauzat statului român un prejudiciu de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Mihai Dumitroaia, de 48 de ani, a fost trimis ieri în judecată de pro­curorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi fiind acuzat de evaziune fiscală în formă continuată. El ar fi comis faptele în calitate de asociat unic al firmei SC Can Radin Com SRL Paşcani.

Astfel, precizează procurorii ieşeni, în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, Dumitroaia a realizat mai multe tranzacţii intracomunitare, pe care le-a declarat organelor fiscale doar parţial. Firma păşcăneanului se ocupa cu tranzac­ţionarea de maşini, pe care le vindea în ţară. Veniturile pe care le-ar fi obţinut din vânzarea vehiculelor nu au fost, de asemenea, declarate de către Dumitroaia, au mai arătat procurorii ieşeni.

„Întrucât inculpa­tul nu a depus declaraţiile informative, organele fiscale au retras codul de operator intracomunitar pentru SC Can Radin Com SRL. Cu toate acestea, inculpatul a continuat activitatea infracţională în numele Întreprinderii Individuale Dumi­troaia Mihai. Deşi persoana juridică menţionatã nu avea în obiectul de activitate operaţiuni comerciale cu autovehi­cule, în perioada mai – august 2013 inculpatul a cumpărat autoturisme din Olanda pe care le-a vândut, fără a înregistra şi declara operaţiunile comerciale şi fără a evidenţia în contabilitate veniturile obţi­nute“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Aceştia au mai arătat că, prin faptele sale, inculpatul a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 5.793.306 lei TVA şi 54.605 lei impozit pe profit.

 

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow