More

  Tu porți centura de siguranță când ești în mașină?

  Array

  În perioada 26-30 iulie a.c., campania naţională „SUPRAVIEŢUITORII – Trişezi centura, păcăleşti viaţa” se desfăşoară la Iaşi.

  Poliţia Română, prin Direcţia Rutiera, în parteneriat cu Mercury 360 Communications S.R.L., a lansat, la data de 7 iulie a.c. campania deconştientizare asupra importanţei purtării centurii de siguranţă în trafic – „SUPRAVIEŢUITORII – Trişezi centura, păcăleşti viaţa”.

  Multe dintre victimele accidentelor rutiere din România nu purtau centura de siguranţă O practică foarte utilizată este cea a „păcălirii” centurii de siguranţă.

  De multe ori, conducătorului auto sau pasagerilor le este mai uşor să oprească avertismentul sonor care semnalizează nepurtarea centurii, cuplând centura „peste scaun”, prin faţă sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit şi „adaptor de centura de siguranţă falsă”).

  Centura de siguranţă te protejează, dar atunci când iei decizia de a poziţiona centura de siguranţă peste scaun, practic renunţi la protecţie în favoarea sa.

  Centura de siguranţă este aliatul tău!

  Cuplează corect centura de siguranţă pentru a te asigura ca toate şansele de supravieţuire în cazul unui accident sunt ale tale, nu ale scaunului!

  În acest context, marţi 26 iulie a.c., de la ora 10.00, vă invităm la conferinţa de presă de lansare a campaniei de conştientizare „SUPRAVIEŢUITORII – Trişezi centura, păcăleşti viaţa” la nivelul judeţului nostru, care va avea loc în Piaţa Unirii, din mun. Iaşi. Acolo este montat un cort, în incinta căruia este creat un spaţiu expoziţional, în care exponatele sunt scaune ce provin din accidente rutiere soldate cu victime omeneşti, dotate cu centură de siguranţă. Fiecare scaun expus este prevăzut cu căşti audio, prin intermediul cărora vizitatorii pot asculta pe larg povestea accidentului.

  Aceste exponate au fost expuse în Bucureşti şi urmează a fi prezentate în alte 4 oraşe din ţară. În Piaţa Unirii din municipiul Iaşi, acestea vor fi expuse până la data de 30 iulie a.c.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Amendamentele Olariu, pentru lista de investitii din acest an

  Administratia locala din Pascani se pregateste pentru dezbaterea si aprobarea bugetului dar si a listei de investitii pentru anul in curs. Documentele vor fi...

  Pascaniul si „Tara de Sus”, solicitari pentru Guvern

  In urmatorii sase ani de zile Uniunea Europeana va finanta, cu prioritate, proiectele regionale. Pentru a accesa fondurile comunitare, localitatile au inceput sa se...

  Nerespectarea distanței în trafic – cauza accidentului rutier de pe strada Grădiniței, spun polițiștii

  Accidentul rutier spectaculos, dar care putea sa aiba urmari grave, ce a avut loc sambata in jurul orei 11:00, pe strada Gradinitei din municipiul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI