26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Trupa de teatru Millo a luat trofeul

- Advertisement -

Trupa de teatru Millo a luat trofeul

Actorii amatori de la “Sadoveanu” au reușit să obțină trofeul pentru cea mai bună piesă de teatru și reprezentație a primei ediții a Festivalului de teatru pășcănean „Rampa teatrală”. După mai bine de șase ore de concurs, jurații, profesioniți de la teatrele din Iași și Neamț au reușit să declare pe cei mai buni și chiar au văzut potențial în câțiva elevi.

Trupa de teatru școlar Millo a ridicat trofeul Festivalului de teatru „Rampa teatrală” ce a avut loc în acest sfârșit de săptămână. La concurs s-au înscris trupele de teatru ce activează în școlile din Pașcani. Ei sunt de la Colegiul “Sadoveanu” iar două profesoare – Anca Aparaschivei și Mărioara Preutu – ce îndrăgesc arta au reușit să stârnească în ei pasiunea pentru a juca pe scenă.

Președintele juriului a fost Ioan Holban, directorul Teatrului Luceafărul din Iași cel care a pus și bazele Festivalului Hai la teatru. El s-a declarat încântat de faptul că a văzut interest și potențial la elevi spre o carieră în acest domeniu.

La prima ediție a evenimentului s-au oferit premii speciale pentru dramaturgie – Colegiului Unirea. Interesant este faptul că o fetiță a reușit să uimească juriul și a luat premiul – pentru cea mai bună actriță. Este vorba despre Mara Roman. Rolul masculin jucat cel mai bine a fost interpretat de Cezar Donisanu. Premiul I a i-a revenit trupei Prometeo – îndrumător regizor Aliona Gîtlan.

Menționăm că premiile au fost în bani.

Evenimentul a încheiat activitățile dedicate Lunii culturii și prozatorului Mihail Sadovenu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow