17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

Trupa de teatru „Fenomenalii” de la Miron Costin Pașcani – premiu special la un festival de teatru la Iași

Trupa de teatru „Fenomenalii” a Liceului Teoretic Miron Costin din municipiul Pascani a castigat Premiul special al juriului pentru calitatea rostirii scenice in limba franceza, la un festival de profil ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute la Iasi. Este vorba despre Festivalul de teatru scolar in limbi straine, editia a 11-a, organizat la Colegiul National Mihai Eminescu, la care au participat 11  trupe din Iași, Cluj-Napoca, Baia Mare, Huedin, Paşcani, Vaslui, Chișinău și Bălți, Republica Moldova.

Larisa, Aurora si Andrei, au pus in scena un fragment din „Cantareata cheala”, de Eugen Ionescu. „Am învățat lucruri noi, am căpătat experiență, ne-am îmbogățit sufletește” au spus la unison, cei trei.

Președinte al juriului a fost Ovidiu Lazăr, regizor al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași, dar foști membri ai unor trupe de teatru în limbi străine, specialiști si cunoscători a cel puțin două dintre limbile străine în care se joacă.

De precizat este faptul ca trupa „Fenomenalii” a fost fondata in 2006 de profesoara, Elena Dascalita. In prezent, numara in jur de 25 membrii liceeni, iar printre festivalurile la care au participat se numara si „Hai la teatru”, „O masca rade, una plange” sau EduTeatru, ce au loc tot la Iasi.

 

 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare şi interior

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow