18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Trucurile prin care hoții află dacă sunteți plecați de acasă. Cum vă puteți feri

Nişte „trucuri” pe cât de banale, pe atât de eficiente ne pot scăpa de hoţi atunci când lipsim de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp. Printre recomandările poliţiştilor se numără plecarea discretă de acasă, fără postări pe Facebook.

Precum orice carieră şi cea de hoţ a evoluat de-a lungul timpului. Unii hoţi au ajuns să fie atât de bine pregătiţi, încât reuşesc să „ghicească” locuinţele goale după doar câteva indicii.

Pentru a ne feri de aceşti „profesionişti”, poliţiştii ne recomandă să apelăm şi noi la trucuri simple care să nu dea de gândit celor care ar vrea să ne lase fără bunurile de valoare atunci când plecăm de acasă, scrie adevarul.ro.

1. Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată, rugaţi un vecin să vă ridice corespondenţa din cutia poştală sau eventualele facturi prinse în uşă, să supravegheze perimetrul locuinţei şi să ia la întrebări persoanele necunoscute care sună la uşă.

2. Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile, nu postaţi această informaţie pe reţelele de socializare

3. Lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta musafirii nepoftiţi.

4. Obiectele de valoarea mare şi volum mic sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă când plecaţi. De asemenea, nu vă lăudaţi pe reţelele de socializare cu sumele deţinute.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow