4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023
Array

Troiţa bisericii “Costăchescu” a fost sfinţită

Afaceristul care vrea să devină preot şi are în plan construirea unei biserici proprii a sfinţit astăzi poartă viitoarei construcţii. Este vorba despre o troiţă cu hramul Sfatului Gheorghe, sărbătorit astăzi, 23 aprilie. Slujba de sfinţire a fost oficiată chiar de preotul protopop Pavel Postolachi.

troita

Ctitorul troiţei construită la ieşirea din Paşcani, pe partea stânga, spre Gastesti este Gelu Costachescu, patronul magazinelor West Moldavia. El susţine că a pornit construcţia în urmă cu câţiva ani şi nu se opreşte aici. Vrea să construiască şi un mic lăcaş de cult şi în viitor chiar el să slujească.

troita costachescu

Acesta este visul lui, mai ales că a şi terimat studii specializate. A finalizat şi masterul în domeniu, anul trecut. Alături de Gelu Costachescu şi fiul lui. Ideea de a face aceast troiţă i-a venit în urmă cu doi ani.

Gleu Costachescu s-a gândit că cel mai bine este că troiţă să poarte hramul Sf Gheorghe pentru că acest nume îl avea şi tatăl sau.

La intrare în curte a fost construită şi o mică fântână, cu pietre de rau aduse de la mormântul Sf Teodora de la Manstirea Sihla.

Construcţia troiţei a fost făcut în proporţie de mai bine de 60 % de către omul de afaceri păşcănean, Gelu Costachescu. Costurile se ridică la câteva zeci de mii de lei şi păşcăneanul a avut alături familia care l-a sprijinit în tot ceea ce face.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Probleme de mediu, la mai multe service-uri auto din Pașcani

Semnal de alarma ingrijorator privind incalcarea normelor de mediu...

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM (P)

Prețurile cresc în continuare vertiginos. În perioada aceasta, este...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow