More

  Tristețe mare, birouri goale. Ce a mai rămas din societatea de apa și canal din Pașcani

  Array

  Bate vantul prin birourile ramase libere la societatea locala de apa si canal din Pascani. Dupa ce, 97 de salariati au plecat la operatorul iesean care a preluat exploatarea serviciilor, la Pascani au mai ramas doar cateva zeci de persoane, majoritate muncitori la statia de epurare si pentru exploatarea utilajelor din dotare. Fara bani si obiect de activitate, societatea cauta acum cu disperare o cale de a scapa de faliment.

  Ioan Prisecaru, directorul societatii, timp de zeci de ani de zile este trist si ingandurat. Inainte avea in subordine peste 100 de salariati acum au mai ramas doar 42 la epurare si utilajele din dotare. Numarul lor se va injumatati de la anul odata cu finalizarea investitiilor. In urma lor, birourile ticsite cu functionari pana acum cateva zile, au ramas goale.

  Managerul societatii alaturi de directoarea economica au ramas acum sa culeaga roadele managementului din ultimii ani de zile. Datorii de 20 de milioane de lei si facturi neincasate de 60 de milioane de lei.

  Mai mult, societatea a ramas fara obiect de activitate dupa ce apa si canalul au fost date operatorului iesean. Asta insemna ca salariile vor fi achitate doar daca vor recupera datoriile de la rau platnici.

  Directorul Prest Serv Apa SA Pascani nu se da batut. Vrea sa mearga mai departe chiar daca este in prag de pensionare. El spune ca societatea ar putea scapa de faliment daca va participa si va castiga licitatii pentru realizarea unor investitii de interes public. Pana atunci spera sa mai castige cativa bani din inchirierea utilajelor.

  Mentionam ca de la inceputul acestei luni serviciul de apa si canal de la Pascani a fost preluat de APa Vital SA Iasi. Tot de la aceasta, pretul serviciilor a fost majorat la 6,86 lei/mc.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  CL PASCANI, O NOUA SEDINTA EXTRAORDINARA

  Legislativul pascanean este convocat, din nou, in sedinta extraordinara pe 10 martie a.c., de la ora 14. Pe ordinea de zi sunt doar doua...

  Primăria Pașcani anunță un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă

  Primăria Municipiului Pașcani a anuntat printr-un comunicat de presa un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă. In colaborare cu operatorul judetean,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI