18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

Trenul spre capitală va opri din nou la Pașcani

Trenul spre capitală va opri din nou la Pașcani

 Veste bună pentru sute de persoane care făceau naveta sau aveau drum la București. Trenul InterRegio care circula pe ruta Suceava Nord București, tur – retur va opri din nou în Gara Pașcani, unul dintre cele mai importante noduri feroviare din țară. Aceste modificări vor fi făcute din luna decembrie a.c. atunci când se schimbă și programul de mersul trenurilor. 

După aproape un an de zile de când pășcănenii nu au mai putut circula spre capitală cu trenul InterRegio București – Suceava și retur, în urma a numeroase discuții și interpelări din partea deputatului PSD Vasile Axinte, decizia Ministrului Transportului a fost luată. Astfel, începând cu luna decembrie, o data cu schimbarea mersul trenurilor, călătorii din Pașcani pot circula din nou la prima oră a dimineții 06.30 și să se întoarcă spre casă cu cel ce pleacă din București la ora 21:30.

“Mă bucur să anunț că din luna decembrie a.c., trenul Inter Regio Suceava Nord – București și retur va opri în Gara Pașcani, dar și la Roman. Pe acest subiect am avut două interpelări în Parlamentul României dar și întâlniri cu miniștrii transportului privind oprirea trenului în localitate mai ales că Pașcaniul este nod feroviar dar și a numărului de cetățeni care faceau naveta sau călătoreau în anumite orașe pe această rută. Pașcaniul este privigeliat în ceea ce priveşte aşezarea geografică .” a precizat deputatul Vasile Axinte, deputat PSD.

Menționăm că decizia ca trenul Suceva Nord – București să nu mai oprească la Pașcani a fost luată anul trecut în decembrie, printr-o decizie adoptată de fosta guvernare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow