27.1 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

Trei zile de hram la Biserica Sfinții Voievozi din Pașcani

Trei zile de hram la Biserica Sfinții Voievozi din Pașcani

Trei zile de sărbătoare la Biserica Sfinții Voievozi din Pașcani. Lăcașul de cult sărbătorește hramul cu slujbe religioase și agape creștine de Mihail și Gavril dar și de Sfântul Nectarie. Momentul religios a fost oficiat de starețul Mânăstirii Secu, Vichenție alături de preoții parohi.

De la primele ore ale dimineții, Biserica Sfinții Voievozi din Pașcani a devenit neîncăpătoare pentru credincioșii care au venit să se roage sau să aprindă o lumânare în această zi de sărbătoare. De asemenea, astăzi s-au dat fructe și colaci de pomană pentru sufletele celor adormiți.

Lăcașul de cult a sărbătorit și hramul fiind sub patronajul Sfinților Arhanghili Mihail și Gavril. Dacă astăzi la litughie a participat părintele Atanasie de la Mânăstirea Secu, aseară când a avut loc vecernia, slujba a fost oficiată de starețul Mânăstirii Secu, Vichenție.

La final, cei prezenți au participat la o agapă creștină, în acest sens fiind pregătite câteva sute de pachet cu sarmale, plăcinte, cozonaci și vin.

La Biserica Sfinții Voievozi va fi hram și mâine, pe 9 noiembrie, când se pomenește Sfântul ierah Nectarie din Eghina, ctitor al lăcașului de cult.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow