Array

Trei zile de grevă la Remar

Câteva sute de păşcăneni care lucrează la fosta Uzină din Paşcani au intrat în grevă de câteva zile pe motiv că nu îşi mai primesc banii şi bonurile de masă. Întârzierea salariului a trecut de 13 zile, iar muncitorii s-au oprit din muncă şi vor începe să lucreze când îşi primesc bani cuveniţi.

remar
De joi, sute de muncitori de la Electroputere VFU Paşcani au intrat în greva. Ei se prezintă la locul de muncă însă refuză să lucreze, deoarece nu şi-au mai primit salariile şi bonurile de masă de două săptămâni de zile. Greva a fost anunţată la redacţia TV BIT de către un muncitor, satul de aceasta situaţie şi mai ales, spune el, că cei din conducere îşi bat joc de sutele de oameni angajaţi la fostul Remar. Femeia spune că aceştia sunt exploataţi şi că nu sunt plătiţi deşi a fost stabilită ca dată de salariu 8 şi 22 ale fiecărei luni.

Situaţia a început de joi şi a continuat şi astăzi, când muncitorii veniţi de dimineaţă la locul de muncă au refuzat să lucreze. Reporterii prezenţi la faţa locului nu au reuşit să vorbească cu ei şi nici cu liderul de sindicat, greva spontană având loc în interiorul societăţii.

Conducerea unităţii a refuzat să comenteze situaţia.

Greva spontană a mai avut loc la fosta uzină şi în anii trecuţi, tot pe aceleaşi motive – că nu au primit salariile si bonurile de masă la timp, fiind o întârziere de două săptămâni de zile.

În prezent lucrează aproximativ 800 de persoane. Fabrica de vagoane a fost preluată în anul 2005 de Grup Feroviar Român, firmă patronată de Gruia Stoica.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...