23 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Trei tinere din Motca, premiate la un concurs international

Trei tinere dintr-o comuna din apropierea Pascaniului au obtinut premii importante la un concurs international de folclor. Evenimentul a avut loc in Ucraina la sfarsitul saptamanii trecute. Adolescentele care iubesc traditia si muzica populara au avut de interpretat doua cantece autentice romanesti.

tinere talentate motca

Ioana Mariuta, Carmen Gherasa si Paula Maftei au fost cele trei eleve care au pasit cu emotii pe scena Festivalului „In gradina cu flori multe”, ce a avut loc in perioada 14-15 noiembrie in Cernauti.
Au obtinut premiul special, mentiune si locul II, pentru interpretarile lor.

Ioana a cantat o doina din repertoriul lui Nicolae Sulac si o melodie din propriul repertoriu. A fost un concurs greu, deoarece au participat persoane talentate din foarte multe localitati. A obtinut mentiune si este foarte mandra de rezultatele ei. Este abia la inceput de drum in acest domeniu. Are cateva piese si chiar si un videoclip.

Premiul special pentru categoria solisti vocali a fost obtinut de Carmen Gherasa. A incantat juriul cu doua melodii din suflet.
Carmen canta de mica si ia lectii de canto la Scoala Ion Irimescu din Suceava. Este pentru a doua oara cand participa la acest concurs international.

Premiul II a luat si Paula Maftei pentru interpretarea melodiilor la vioara. A reusit sa impresioneze juriul prin talentul ei.

Criteriile in baza carora s-au acordat premiile au fost calitatile interpretative si artistice, portul si tinuta scenica a participantilor. Juriul a fost format din specialisti in domeniul folclorului, etnografiei, coregrafiei, organizatori si sponsori.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow