25.4 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

BAC 2013: peste 3.000 de utilizatori experimentaţi ai limbii române

4bacalaureaIRENA

Examenele orale nu sunt dificile pentru tinerii care dau bacalaureatul. Indiferent de calficativul obtinut, toti merg mai departe, la probele scrise. Chiar si cei care n-au vorbit prea mult in fata comisiei au plecat acasa cu un „mediu”, echivalentul notei 6. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, 3.424 de candidaţi, care au susţinut în perioada 10-12 iunie proba orală la limba română, sunt utilizatori experimentaţi ai acesteia.

Pentru această probă au figurat ca înscrişi 4.869 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 130 au renuntat la examenul de maturitate. Pe lângă cei care au excelat la această probă, 300 de absolvenţi sunt utilizatori de nivel mediu al limbii române, restul fiind de nivel avansat.

„Numărul mare de candidaţi care au obţinut calificativul de utilizator experimentat al limbii române ne bucură. Procentul acestora este de peste 70%. Pe de altă parte, procentul candidaţilor care au obţinut calificativul de utilizator mediu al limbii române este de sub 7%. Considerăm că este un început bun pentru examenul de bacalaureat şi le dorim succes candidaţilor la probele care urmează”, a precizat prof. Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Între 17 şi 21 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale, iar între 25 şi 28 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Pe data de 1 iulie, va avea loc prima probă scrisă, la limba şi literatura română. Pe data de 3 iulie este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 5 iulie proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 12 iulie. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow