14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Trei scoli pascanene promoveaza educatia ecologica

Trei unitati scolare din Pascani detin steaguri verzi, pentru campaniile Eco Scoala pe care le-au desfasurat anul trecut. Vorbim aici despre Colegiul National “Mihail Sadoveanu”, Liceul Teoretic “Miron Costin” si Scoala “Iordachi Cantacuzino”, toate fiind implicate si in acest an scolar in proiecte ecologice.

 

Cele trei institutii scolare au desfasurat activitati de ecologizare a spatiilor verzi din municipiu sau din curtile scolilor, actiuni de economisire a energiei electrice sau actiuni de colectare a bateriilor. Toate acestea pentru educarea ecologica a tinerilor, pentru a participa serios la protejarea mediului si pentru a transmite mesajul mai departe.

 

De exemplu elevii de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu”, au realizat o casa ecologica si o instalatie eoliana in miniatura.

 

Judeţul Iaşi se află pe locul II în ţară la capitolul unităţilor de învăţămînt care deţin steaguri verzi. Pe primul loc este judeţul Suceava cu 37 de steaguri verzi după care urmează în clasament, Iaşul cu 17 steaguri verzi.

 

 

 

 

Alte articole