14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Trei ipoteze-bombă. Plic cu bani legal pentru medici, pe modelul chelnerului

O primă variantă este una aplicabilă și-n prezent, pentru care nu este necesară o nouă lege: donație să fie făcută spitalului. Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, are o inițiativă în dezbatere publică, dinainte de revolta medicilor, ca din donațiile primite de medici de la pacienți, 70% să meargă la medic și 30% la instituția spitalicească.

O altă variantă este ca medicii să-și declare veniturile periodic la Fisc și să fie stabilit prin noua lege ce înseamnă „periodic”. Însă, aici este și o problemă. Medicii nu pot fi verificați dacă veniturile declarate sunt și cele primite.

O a treia variantă este una asemănătoare celei propuse pentru impozitarea bacșișului pentru chelneri. Această variantă presupune un registru cu banii personali, banii pe care îi are un chelner în plus la terminarea turei, adică bacșișul. Măsura i-a nemulțumit pe proprietarii de localuri care au spus că nu pot face poliție cu angajații. Acest model care era propus pentru chelneri ar putea fi adaptat pentru medici, sub forma a două variante: medicul dă chitanță bolnavului când primește plicul sau trece sumele primite într-un registru de donații.

Continuarea pe dcnews.ro

Alte articole