12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Trei francezi, cetăţeni de onoare ai comunei Helesteni

O comună din apropierea Pascaniului are de săptămâna trecută încă trei cetăţeni de onoare. Nu sunt oameni ai locului, dar pot fi consideraţi fiii satului. Este vorba despre trei persoane de cetăţenie franceză, care vin an de an în localitate, participa la spectacolele artistice şi donează comunităţii lucruri utile. Diplomele şi plachetele le-au fost oferite de către reprezentanţii administraţiei locale, într-un cadru festiv.

Trei francezi au devenit de săptămâna trecută, cetăţeni de onoare ai comunei Helesteni. Vineri, într-un cadru festiv, reprezentanţii administraţiei locale le-au oferit diplomele şi plachetele care le conferă acest titlu.

Martine, Didier şi Bernard Fajol, fac parte din grupul muzical “Amazing Grace” şi de ani de zile vin la Helesteni unde participa la tot felul de festivaluri. Pentru că s-au îndrăgostit de aceste locuri şi de tradiţiile zonei, au venit îmbrăcaţi în portul popular românesc sau haine confectionate in comuna.

Parteneriatul între primăria Helesteni şi grupul din Franţa a început în 2013. Anul trecut, ei au donat pentru comună echipamente pentru pompierii voluntari, iar în curând, au promis că vor aduce şi o autospecială pentru situaţiile de urgenţă.

Menţionăm că administraţia locală din Helesteni a acordat până în prezent 12 titluri de cetăţeni de onoare, pentru scriitorii din comună, precum Horia Zilieru sau Emilian Marcu sau alte personalităţi.

Mai multe despre acest parteneriat şi despre comuna Helesteni veţi putea vedea în emisiunea “Reporter TV – despre oameni şi locuri”, ce va fi difuzată pe 1 octombrie 2017.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow