0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Trecerea la ora de vară 2015: Pe 29 martie se dă ora înainte

România va trece la ora de vară, în noaptea de sâmbătă spre duminică (29/30 martie). Transformarea orei 03:00 în ora 04:00 va însemna mai puţin somn.

Ora de vară şi ora de iarnă au ca substrat economia de energie pe durata verii, fiind reglate în funcţie de activităţile zilnice si lumina naturala.

Deşi ne vom trezi mai devreme cu o oră decât iarna, cercetările arată că, din punct de vedere al sănătăţii schimbarea orei exacte nu are efecte vizibile asupra organismului.

Chiar dacă schimbarea orei exacte perturbă în mică măsură organismul, ciclul de somn, temperatura corpului şi dispoziţia creată de trezirea mai timpurie se adaptează în scurt timp.

Trecerea la ora de vară este un efort cu care organismul se poate adapta relativ uşor, însă acest lucru depinde şi de particularităţile fizice şi psihice ale fiecărui organism în parte.

Ora de vară a fost introdusă în România pentru prima dată în anul 1932 şi a functionat până în anul 1942, între prima duminică din aprilie şi prima duminică din octombrie. Din anul 1943, practica trecerii la ora de vara în Romania a fost suspendata, fiind reintrodusa din anul 1979.

 

Sursa TeleM

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow