22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Trecere de pietoni, la biserica din cartierul Fantanele

Cartierul Fantanele din Pascani este tot mai aglomerat din cauza traficului de masini. La acesta situatie, din ce in ce mai deranjanta pentru locuitorii din zona, se adauga si lipsa amenajarilor rutiere. Mai exact, pe strada respectiva sunt putine treceri de pietoni, pentru a nu fi blocaje, iar cetatenii sunt obligati sa mearga sute de metri pentru a trece pe partea opusa a drumului. Cei mai indrazneti traverseaza strada pe unde este mai usor dar si periculos, mai ales in dreptul bisericii din cartier, in zilele de sarbatoare. Preotul paroh a trimis o solicitare Primariei Pascani pentru amenajarea unei treceri de pietoni in dreptul bisericii, „necesara mai ales celor in varsta rcare se deplaseaza mai geu si copiilor.”
Cererea a ajuns la Comisia de Circulatie a municipiului si urmeaza sa fie discutata in prima sedinta. Consilierul Mihai Dediu, unul din membrii comisiei spune ca solicitarea este justificata deoarece cea maia propiata trecere de pietoni este cea din fata scolii, la cateva sute de metri distanta de biserica si ca acolo ar trebui amplasat un semafor inteligent care sa functioneze doar in zile de sarbatoae, atunci cand zona este aglomerata.

Mentionam ca urmatoarea sedinta a Comisiei de Circulatie este programata pe 10 iunie iar solicitarea preotului Dumitru Cristea va fi pe ordinea de zi. In aceeasi sedinta ar ruma sa fie avizate inchiderea strazii Stefan cel Mare pentru organizarea Targului Mesterilor Populari, in perioada 14-17 iulie a.c. si pentru inchiderea strazilor Moldovei si Stefan cel Mare. pentru organizarea Zilelor Municipiului Pascani. in perioada 27 iulie – 01 august a.c.

Adresa nr.2678-GNM-CJ IASI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow