9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Trecem la ora de iarnă în weekend

În weekend trecem la ora de iarnă, iar ceasul se dă cu o oră înapoi, ceea ce înseamnă că ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Începând din acest weekend dormim mai mult cu o oră și asta pentru că se va trece oficial la ora de iarnă. Schimbarea se va face în noaptea de 30 spre 31 octombrie, iar acesta ar putea fi ultimul an în care facem asta. Parlamentul European a propus renunțarea la schimbarea orei de două ori pe an, respectiv în lunile martie si octombrie, măsura urmând să fie aplicată din acest an, însă modificarea nu a intrat în vigoare.

A rămas așadar la latitudinea statelor membre ale Uniunii Europene dacă doresc să schimbe acele ceasornicelor pentru a trece la ora de iarnă.

Și România a decis păstrarea acestei practici vechi, așa că nu uitați să vă potriviți ceasurile. De precizat că sâmbătă, pe 30 octombrie va fi și cea mai lungă zi din an, care va avea 25 de ore, în loc de 24.

Această schimbare poate fi resimțită și de către cei mai sensibili dintre noi. Pot apărea stări de somnolență, amețeală sau chiar nervozitate, fiind o reacție normală a organismul de adaptare la noul program de somn.

Copiii și bătrânii sunt cei care resimt cel mai puternic această trecere la ora de iarnă, iar potrivit specialiștilor adaptarea completă a organismului la noua oră se va face în aproximativ două săptămâni.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow