23 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022

Tratament revoluționar pentru bolnavii de diabet zaharat de tip 2. Când ar putea ajunge în România

Veşti bune pentru diabetici, în special pentru cei care suferă de diabet zaharat de tip 2. Un nou tratament a fost lansat pe piaţă, pentru moment doar în SUA, însă oficialii Ministerului Sănătăţii spun că la finalul anului viitor ar putea ajunge şi la noi în ţară. Noul medicament este injectabil, dar se administrează săptămânal spre deosebire de celelalte tratamente, cu pastile sau cu insulină, care sunt administrate zilnic.

Marele avantaj al noului tratament este că stimulează eliberarea unor hormoni intestinali care ajută corpul să producă insulina si astfel să regleze glicemia. Iar acesta nu este singurul atuu al substanţei.

Nicolae Gergescu, medic diabetolog: Acest nou medicament se pare că ar scădea în greutate 20 de kg, o medie de 20 de kg în decurs de câteva luni, deci undeva 20% din greutatea corpului. Obezitatea fiind în primul rând responsabilă de apariţia diabetului tip 2.

La cei 69 de ani ai săi, Anca Ioan, a învăţat să trăiască după regulile diabetului. Înfruntă boala de mai bine de 20 de ani cu pastile în fiecare zi şi spune că noul tratament i-ar simplifica foarte mult viaţa.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow