3.3 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Trasee turistice în comunele din preajma Pașcaniului

Comunele din preajma municipiului Pascani vor avea in curand trasee turistice, deschise celor interesati sa cunoasca locuri noi si frumoase. Doua grupuri de actiune locala, Siret-Moldova si Codrii Pascanilor, sunt implicate intr-un proiect pentru stimularea turismului in zona rurala.

Concret, primul GAL mentionat, Siret Moldova, din care fac parte Ceplenita, Cotnari, Harmanesti, Lespezi, Todiresti, Vanatori si Valea Seaca, a obtinut o finantare de 139.000 de euro pentru acest proiect – (aici puteti vedea mai multe informatii).

Vor fi facute sapte trasee turistice la nivelul comunelor mentionate, in care se vor regasi cele mai frumoase obiective. Potentialii turisti le vor putea vizita fizic sau le pot vedea intr-o aplicatie – o harta interactiva detaliata. (Aici puteti vedea mai multe informatii).

Grupul va cumpara in cadrul acestui proiect  zece ATV-uri, 24 de biciclete mecanice si sase electrice, o camera foto video si un cort pentru evenimente. In trei comune, Ceplenita, Todiresti si Lespezi, vor fi amenajate puncte de unde pot fi luate aceste vehicule, gratuit, pentru a vizita un traseu turistic.

In acest proiect, se afla si Grupul de Actiune Locala Codrii Pascanilor – comunele Cristeşti, Moțca, Mirosloveşti, Stolniceni-Prãjescu şi Tãtãruşi.

In total sunt nouă grupuri de acţiune locală din judeţul Iaşi, parteneri in proiectul cu peste un milion de euro din fonduri europene ce poarta denumirea, „QR4ALL”. Finalizarea lui este prevăzută la inceputul anului 2023, iar scopul principal este promovarea potenţialul turistic al zonei prin organizarea de tururi demonstrative şi festivaluri locale.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cupa Moș Crăciun la șah, la Clubul Copiilor Pașcani

Clubul Copiilor Pascani organizeaza Cupa Mos Craciun la sah, ce va avea loc pe 18 decembrie, de...

Concert extraordinar de colinde, la Casa de Cultură Pașcani – VIDEO

Pascanenii au vrut sa simta si sa traiasca bucuria colindelor care vestesc nasterea Domnului si au participat...

FOTO | Cupluri de aur premiate de Ziua Națională, la Heleșteni

Respectul, iubirea si daruirea de a merge alaturi de partenerul de viata, timp de jumatate de secol,...

A început montarea căsuțelor pentru Târgul de Crăciun de la Pașcani. Deschiderea ar urma să fie săptămâna viitoare

Au inceput sa fie montate casutele de lemn pentru targul de Craciun pe esplanada din municipiul Pascani....

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI