20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Transportatorii își bat joc de navetiști. Microbuze ticsite în orele de varf

Transportatorii își bat joc de navetiști.  Microbuze ticsite în orele de varf

Condiții de navetă ca pe timpul comuniștilor. La unele societăți de transport din Autogara Pașcani, tot mai mulți navetiști se plâng de aglomerația din microbuze, mai ales în orele de vârf. Cetățenii spun că merg îngrămădiți până la destinație și, în cele mai bune cazuri au loc pe scaune. Nu de puține ori s-a întâmplat ca numărul călătorilor să fie dublu față de cât e permis în mașină. Mai mulți cetățeni au sunat la redacție și au reclamat prin ce sunt nevoiți să treacă pentru că alte variante nu au.  Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

De exemplu, pe ruta Pașcani – Slobozia, într-un microbuz de 14 locuri, dimineața, la amiază și seară când vin și pleacă elevii, zi de zi sunt luați peste 30 de persoane. Abia dacă mai pot respira iar despre a sta confortabil nici nu poate fi vorba. O pășcăneancă a sunat la redacție și a doriti să atragă atenție prin ce este nevoit să treacă un navetist. Mai mult, pentru că a îndrăznit să-i spună șoferului că nu procedează corect, a fost jignită și amenințată că o dă jos din microbuz.

Femeia spune că:  “Sunt revoltată de comportamentul și mai ales condițiile de călătorie cu microbuzul ce merge pe traseul Pașcani – Slobozia. Miercuri, m-am dus la bunici, în comuna Valea Seacă. În autograra Sprinter AGM m-am suit în microbuzul cu numărul de înmatriculare IS 47 AGM. Șoferul, un bărbat de aproximativ 40 de ani, a încasat banii de la aproape 30 de cetățeni, elevi și adulți, și pe toți ne-a înghesuit în microbuzul ce scria clar 13+1 locuri. Stăteam nemișcați și mai ales la un moment dat nici aer nu mai aveam. A deschis fereastra pentru o femeie ce avea fața lipită de geam. Pentru că am îndrăznit să-i atrag atenția, șoferul m-a făcut nesimțită!”

După această întâmplare, astăzi, 26 ianuarie, la orele amiezii, 13:00, în Autogara din Pașcani, același număr mare de persoane, alt microbuz, mult mai spațios, pus la dispoziția călătorilor. Unii navetiști nici nu știau că trebuia să se urce în el, dat fiind că nu era cel cu care erau obișnuiți să călătorească – IS 47 AGM. Acesta se afla parcat în spatele Autogării.

O parte din navetiști au spus că aproape de fiecare dată se întâmplă să stea în picioare din cauza numărului mult prea mare de persoane luate cu microbuzul.

Alții însă, nu au îndrăznit să vorbească în fața camerei de luat vederi de frică de a nu fi refuzați la următoarele curse.

Nu se știe cât va ține această situație, însă oamenii legii anunță controale în ceea ce privește condițiile de călătorie ale operatorilor pe drumurile județene.

Menționăm că nu este singuruloperator care încală regulile de transport. Permanet se înregistrează astfel de cazuri deoarece patronii firmelor vor să obțină cât mai mult profit fără să asigue condițiile legale de transport.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow