14.1 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022

Transport gratuit pentru elevii pascaneni, dupa aproape un an de balbaieli

Vesti bune pentru elevii de la scolile din Pascani care fac naveta din cele cinci suburbii ale municipiului. Ei vor beneficia de transport gratuit incepand cu luna ianuarie 2022, pe transportul public local. Anuntul a fost facut de conducerea societatii locale CLP Ecoserv SRL, cea care asigura serviciile de transport pentru suburbiile Lunca, Blagesti, Gastesti, Bosteni si Sodomeni.
Transportul gratuit se face pe baza unui abonament lunar, eliberat de societate. Pentru obtinerea lui, solicitatnii trebuie sa depuna o cerere scrisa si o copie dupa actul de identitate ( certificatul de nastere sau cartea de identitate), o fotografie si o copie dupa carnetul de elev eliberat de institutia de invatamant.
Documentele trebuie depuse pana pe data de 05 a fiecarei luni, la sediul RAGCL din strada Moldovei, de luni pana joi, intre orele 07.00 – 14.00 si vineri pana la ora 13.00. Pentru luna in curs, documentele pot fi depuse începând cu data de  11 ianuarie a.c.

Costurile vor fi decontate de la bugetul local, dupa ce in ultima sedinta din anul 2021 consilierii locali au aprobat un proiect de hotarare in acest sens.

De asemenea mai beneficiaza de gratuitate pe transportul public local veteranii de razboi, deportatii politic precum si personele cu handicap si insotitorii acestora, in baza documentelor inaintate de Directia Sociala din cadrul Primariei. Operatorul local de transport elibereaza si abonamente contra cost, pentru zilele lucratoare , la pretul de 105 lei si cu valabilitate pentru o luna intreaga, la pretul de 135 lei. Pretul unui bilet este de 3 lei pe calatorie.

Mentionam ca elevii pascanenii au beneficiat de transportul public local pana luna martie 2021 , dupa ce noua administratia a refuzat sa mai achite facturile societatii locale de transport. De asemenea, actuala administratie nu a fost de acord nici cu propunerea de a asigurata transport gratuit pentru elevii Scolii “Iordache Cantacuzino”, care au fost relocati in scoala din cartierul Fantanele dupa ce cladirea de pe strada Stefan cel Mare a intrat in renovare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow