More

  Transport de lemne fără acte la Hîrlău. Polițiștii nu au confiscat lemnele, ci au așteptat dovezile

  Array

  Transport de lemne fără acte? Nicio problemă. Polițiștii pot aștepta să aduceți dovezile. Asta s-a întâmplat marți la Hîrlău. Prinși în flagrant, transportând material lemnos fără documente de proveniență, 2 bărbați, spun că dovezile sunt la altcineva. Cand apar politiștii, apar și dovezile, iar situația se rezolvă, deși legea spune cu totul altceva.
  lemne politie
  În seara de marți în zona Hîrlău 2 bărbați au fost surprinși de o razie a poliției în timp de transportau lemne cu căruțele, fără a avea documente de proveniență. Reporterul nostru, prezent la fața locului a surprins scena, când cei doi, prinși în flagrant susțin că bonul pe care ar fi trebuit să îl aibă asupra lor e la altă persoană deoarece cel responsabil cu aceste documente ar fi realizat un document comun pentru 5 transporturi.
  lemne politie harlau
  Bărbații transportau lemnele spre Ceplenița și susțineau că au achitat contravaloarea lor, doar că dovada de plată se afla la un coleg care plecase deja, motiv pentru care au solicitat prin telefon celui care ar fi realizat documentele să aduca dovada polițiștilor la fața locului.
  În urma unei intervenții telefonice și a prezentării unui document doveditor apărut datorită situației, oamenii au fost lăsați să plece, cu toate că șeful Ocolului Silvic din Hîrlău, Ion Amariei, susține că fiecare mijloc de transport, inclusiv atelajele hipo, trebuie să aibă documente de proveniență și dovezi de achitare pentru materialul lemnos , indiferent de condiții și de mijlocul de transport.

  Precizăm că polițiștii efectuează constant astfel de controale care vizează tăierea neautorizată și transportul ilegal de lemne, așa cum declară și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție din Iași.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Lyridele ating punctul maxim în următoarele nopţi. Cum poţi observa ploaia de stele căzătoare

  La sfârșitul lunii aprilie ne pregătim pentru un spectaculos fenomen astronomic, vizibil şi în România. Lyridele, ploaia de stele căzătoare, va putea fi observată cel mai bine în nopţile din perioada 22-24 aprilie 2021. Stelelele căzătoare sunt vizibile cu ochiul liber şi nu sunt necesare instrumente special concepute. //

  Euro, la al doilea maxim istoric din această săptămână

  Euro a atins marți un nou maxim istoric, la 4,9279 lei, după valoarea atinsă luni, de 4,9261 lei. Față de cursul de luni, euro a crescut cu 0,04%. //

  Proiect: Vacanțele școlare, diferențiate în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării și de ciclurile de învățământ

  Un proiect depus la Parlament prevede că vacanțele școlare ar urma să aibă loc diferențiat în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării, dar și în funcție de ciclurile de învățământ. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet