9.5 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Transmiteți autocitirea contorului în data de 28 februarie 2021, pentru a plăti la preț vechi consumul înregistrat!

Anunt important pentru abonatii operatorului regional de apa si canalizare, ApaVital. In ultima zi a lunii, duminica 28 februarie trebuie transmis indexul la apa pentru ca plata sa fie facuta la pretul vechi, nu la cel majorat de la 1 martie.
Indexul poate fi transmis telefonic, la numărul de telefon 0232.969, prin contul de utilizator creat pe site-ul www.apavital.ro, sau în contul de client de pe aplicația ApaVital Iași din Google Play Store.
Informatiile sunt valabile pentru toate categoriile de utilizatori, indiferent dacă sunt sau nu în perioada de transmitere a indexurilor, se arata intr-un comunicat al furnizorului.

“Începând cu data de 1 martie 2021, ApaVital va modifica prețul pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită și tarifele pentru serviciile de canalizare și epurare, valabile pentru întreaga arie de operare.
Pentru ca utilizatorii societății să aibă posibilitatea de a achita cu exactitate consumul efectuat până la data modificării tarifelor, ApaVital oferă posibilitatea de a fi transmisă autocitirea contorului, doar în data de 28 februarie 2021, pentru toate categoriile de utilizatori, indiferent dacă sunt sau nu în perioada de transmitere a indexurilor.
În acest mod, ApaVital va avea posibilitatea de a factura cu prețul vechi toate consumurile efectuate până la data la care au fost majorate tarifele, după care va factura, la noul preț, următoarele consumuri înregistrate.
Indexul poate fi transmis telefonic (urmând indicațiile primite de la robotul telefonic), la numărul de telefon 0232.969, prin contul de utilizator creat pe site-ul www.apavital.ro, sau în contul de client de pe aplicația ApaVital Iași din Google Play Store.
Utilizatorii care, conform prevederilor contractuale, au de transmis indexul în luna martie, trebuie să transmită indexul și în data de 28 februarie 2021, și pe parcursul lunii martie, pentru a nu li se atribui consumuri estimate.
Facturarea se va face după cum urmează:
– pentru consumul înregistrat până la data de 28 februarie 2021 (inclusiv) se va factura prețul vechi, respectiv 4,82 lei/mc apa potabilă și 3,95 lei/mc serviciul de canalizare-epurare;
– pentru consumul înregistrat în luna martie se vor aplica noile prețuri și tarife, respectiv 5,13 lei/mc apa potabilă și 4,19 lei serviciul de canalizare/epurare.
Pentru utilizatorii care nu reușesc să transmită indexul apometrului în data de 28 februarie 2021, se va aplica următoarea formulă de calcul: consumurile vor fi împărțite în două, în funcție de media consumurilor zilnice înregistrate de respectivul utilizator, urmând a fi facturate atât la prețul vechi (pentru consumul estimat din luna februarie 2021), cât și la prețul nou (pentru consumul estimat din luna martie 2021). Pentru detalii suplimentare, utilizatori pot suna la numărul de telefon 0232.969.”

Conform strategiei tarifare aprobată anul trecut de orașele și comunele care fac parte din asociația județeană ARSACIS, pretul la apa va creste incepand de la 1 martie 2021, de la 4,82 la 5,13 iar la canalizare și epurare de la 3,95 la 4,19. Noile tarife sunt în lei pe mc și conțin TVA ul de 9%
Modificările de preț/tarife au fost aprobate de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, pe 12 februarie a.c. conform strategiei de tarifare și a modificărilor aduse la contractul de delegare.
Majorarea a fost necesară pentru susținerea proiectului de investiții din fonduri europene, cea 509 milioane de euro pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apa și canalizare. Finanțarea a fost aprobată de curând iar Pascaniul beneficiază de cea 30 milioane de euro, inclus TVA. Din aceeași bani urmează sa fie achitat creditul contractat de companie pentru cofinanțarea lucrărilor și sa fie asigurate reparațiile și înlocuirea rețelelor.
Menționăm ca prețurile la apa și canalizare vor fi majorate și în anii următori conform planului tarifar aprobat anul trecut. Așadar pentru anul 2022 creșterea va fi de 11,8% , pentru anul 2023 de 12% iar pentru anul 2024 de 1,3%

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI