25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Tramvaiul ultramodern a fost scos pe strazile din Iasi

Cel mai modern tramvai din Iasi a fost scos zilele trecute din depoul RATP Gara. Iesenii au avut ocazia sa vada vagonul GT4 reconditionat complet de firma Remar Pascani, care a initiat aceasta investitie pentru vagonul electric. Din pacate, tramvaiul a circulat pe strada Canta, doar pentru cateva ore, tehnicienii regiei locale de transport public efectuand o serie de verificari.

„Tramvaiul modernizat a fost scos la strada pentru teste. Cei de la Remar Pascani si inginerii nostri au vrut sa vada cum se comporta vagonul inainte sa fie pus definitiv pe traseu. Inca nu cunoastem data lansarii, pentru ca asta depinde de firma care s-a ocupat de modernizare”, a spus Adrian Mihai, purtator de cuvant Regia Autonoma de Transport Public Iasi.

La aceste testari a fost prezent si primarul Timisoarei, Nicolae Robu. Acesta a anuntat ca intentioneaza sa reinnoiasca depoul din Timisoara, insa tramvaiele noi sunt prea scumpe, iar solutia vagoanelor modernizate pare mai rentabila, asa cum este si cazul tramvaiului GT4 de la Iasi. Sistemul mecanic si tractiunea tramvaiului sunt facute din componente noi. Confortul pentru calatori nu a fost uitat. Vagonul beneficiaza de aer conditionat, are geamuri termopan izolate fonic si este dotat cu scaune tapitate. Pana si cabina vatmanului a fost remodelata complet. Conducatorul tramvaiului se va orienta cu ajutorul unui sistem de monitoare si de camere video care vor da informatii despre pozitia calatorilor fata de tramvai, dar si despre traficul din imediata apropiere.

Sursa BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow