27.4 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Tramvaiul modernizat ar putea circula din acest an

vagonul modernizat la Remar Paşcani ar fi primul mijloc de transport nou pe străzile din oraş * acesta ar putea fi comercializat la aproximativ 500.000 de euro
Ţinut departe de ochii ieşenilor, tramvaiul GT4 modernizat la Remar Paşcani ar putea fi scos pe străzile din oraş în acest an. Iniţial, producătorul lăsase de înţeles faptul că tramvaiul va opera încă din 2012, însă, din anumite motive, s-a răzgândit. Aşa se face că tramvaiul continuă să staţioneze în depoul RATP, fiind scos doar atunci când au fost efectuate probe la stradă şi cu ocazia unei scurte vizite prin Iaşi a primarului Timişoarei, care şi-a exprimat intenţia de a comanda câteva bucăţi. Tramvaiul GT4, având numărul de parc 302, de la care s-au păstrat parţial caroseria şi boghiurile, este un vehicul nou, cu aspect exterior şi interior, parte mecanică şi de tracţiune cu totul diferite faţă de ce era la tramvaiul de la care s-a pornit. Tramvaiul are aer condiţionat, scaune tapiţate, interior modern, iar vatmanul foloseşte în locul retrovizoarelor imagini surprinse de camere şi prezentate pe ecrane în cabina sa. În schimb, nu s-a putut monta o podea joasă.

Modernizat cu doar 350.000 euro
Dacă un vagon nou-nouţ atinge o valoare de 1,5 – 1,7 milioane de euro, tramvaiul de la Paşcani poate fi achiziţionat cu minim 500.000 euro. Surse din interiorul Remar susţin că modernizarea vechiului GT4 s-a făcut cu doar 350.000 de euro, ceea ce face preţul noului tramvai unul extrem de atractiv.

Continuare pe Evenimentul

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...