13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Tramvaiul de Pașcani e un succes, dar nu la Iași. La Timișoara!

Timișorenii își modernizează 30 de tramvaie, în timp ce Iașul fluieră a pagubă. După testarea timp de un an, directorul RATP spune că tramvaiul modernizat la Pașcani este bun. Timișorenii au comandat deja 30 de bucăți, prețul final fiind de 14,6 milioane de euro. La Iași nu se găsesc acești bani, sperându-se prin 2017 la un fond european. Apoi, mai durează patru ani execuția.

Singurul tramvai cu aer condiţionat din Iaşi, GT4M, modernizat la Remar Paşcani, nu mai circulă pe străzile din Iaşi din luna mai a acestui an. În condiţiile în care, în această vară, la Iaşi au fost şi temperaturi de 37-38 de garde Celsius, ieşenii au circulat cu tramvaie vechi de zeci de ani, care se transformă în adevărate cuptoare. Motivul pentru care vagonul modernizat a fost retras în depou ţine de detalii birocratice, neavând avizul din partea Autorităţii Feroviare Române (AFER).
Tramvaiul are 29 de locuri pe scaune şi 109 locuri în picioare şi poate atinge o viteză de 60 km/h. Vehiculul este dotat cu instalaţie de climatizare, sistem de informare a călătorilor şi sistem de supraveghere video. La bord sunt instalate echipamente electronice de afişaj. Vatmanul manevrează vagonul cu ajutorul unei manşe, concepută astfel încât să permită oprirea în siguranţă în situaţii extreme. Marea noutate a cabinei vatmanului este că, în locul oglinzilor retrovizoare, au fost instalate camere video. În interiorul cabinei sunt montate monitoare pe care sunt afişate imaginile transmise de cele trei camere exterioare.

continuarea pe 7est

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow