Slider

Peste 300 de elevi din localitatile apropiate Pascaniului si orasului Targu-Frumos au participat astazi la cea de-a patra editie a spectacolului-concurs „Traistuta cu datini si obiceiuri”, de la Valea-Seaca. Mititei costumati de sarbatoare, cu diferite alaiuri au aratat ca sunt o generatie care nu a uitat traditiile. S-au luat premii in bani, iar locul I al festivalului a mers la Trupa “Zorile” din Topile.

Zurgalai, caiuti, clopotei, ursi si colindatori au rasunat astazi in Caminul Cultural de la Valea-Seaca, la cea de-a patra editie a concursului “Traistuta cu datini si obiceiuri”. Princhindeii de la mai multe scoli din comunele apropiate Pascaniului si orasului Targu-Frumos au venit costumati si si-au jucat rolul bine-invatat.

Sala a fost plina de spectatori, parinti, bunici, profesori, care au venit sa simta magia sarbatorilor de iarna.
Premiul I a fost castigat de Trupa Zorile din Topile. Elevii au primit un trofeu, diploma si 300 de lei. Pe locul al II-lea au fost Rosiorii mici de la Harmanesti, iar pe cel de-al treilea, copiii de la Scoala Gimnaziala Constantin Teodorescu Razboieni.

Caiutii de la Costesti au primit mentiune, iar mititeii de la Siretel, un premiu special.
Mentionam ca proiectul judetean a avut si o sectiune cu participare indirecta, in cadrul careia a fost facute expozitii in scoli cu picturi si decoratiuni de Craciun lucrate de elevi.

Slider