More

  Traian Chiuariu, păşcăneanul care a luat BAC-ul cu nota 10

  Array

  Unul din cei cinci absolvenţi de liceu care a luat nota 10 pe linie la examenul maturităţii este din Paşcani. Este vorba despre Traian Chiuariu, tânăr ce în anii de liceu s-a remarcat prin voinţă lui de a participa la proiecte internaţionale dar şi la cele de voluntariat. Nu de puţine ori s-a întors cu premii importante.

  traian chiuariu
  Traian are 19 ani şi a terminat cursurile liceale ale Colegiului Naţional “Mihail Sadovenu” din Paşcani cu media generală pe anii de liceu de 9.93, şef de promoţie la profil real – matematica informatica intensiv.
  Cu o sinceritate debordantă, păşcăneanul a spus că a fost emoţionat azi dimineaţă când şi-a văzut notele la BAC pe platform Ministerului. Nu se aştepta ca media să fie de 10pe linie.

  Cu media la BAC 10, Traian se pregăteşte de alt examen, cel de admitere la Facultatea de Medicină din Iaşi. El vrea să devină medic şi să profeseze în domeniu în ţară şi chiar străinătate. Ceea ce i-a schimbat complet viziunea, in prima faza a vrut sa profeseze in domeniul informatic, a fost participarea la mai multe proiecte, iar experienţa din spitalul păşcănean s-a pliat mai bine pe dorinţa si pofta de cunoastere si ajutorare.

  “Răbdător, generos şi modest”, acestea sunt cuvintele care îl descriu pe păşcăneanul Traian Chiuariu. El spune că va reveni la Paşcani, însă nu crede că va profesa în oraş.

  El transmite şi un sfat liceenilor: să se axeze pe materiile care le plac foarte mult şi mai ales cele de BAC. Să fie perseverenţi.

  Directorul unităţii de învăţământ, profesorul Carmen Dimitriu este foarte bucuroasă că după doi ani de absenţa, Colegiul a revenit în elita şcolilor din judeţ, cu media 10 pe linie, ca rezultat la BAC 2015.

  Traian a fost unul dintre elevii care a colaborat cu BIT TV în anul 2014 în cadrul săptămânii “Şcoala altfel”. El a fot prezentatorul “Redacţiei altfel” alături de Amalia Himinciuc, ştiri şi emisiuni lucrate de către elevi în colaborare în redacţia BITTV.

  Menţionăm că anul trecut, elevii care au luat notă maximă la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au fost premiaţi de către Guvernul României cu 2.000, respectiv 3.000 de lei. Urmează să vedem dacă şi în acest an, absolvenţii vor răsplătiţi pentru rezultatele lor.

  Materialul video in cadrul stirilor INFOBIT.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI