5.8 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Tragedie la Motca. Un batran suparat pe viata a murit dupa ce s-a aruncat in fantana

Un barbat de 73 de ani din comuna Motca s-a sinucis aruncandu-se intr-o fantana aflata peste drum de locuinta sa. Petrache Axinte obisnuia in mod frecvent sa consume alcool. De aproximativ o saptamana de zile copii lui venise in concediu acasa din Italia, mai ales ca nu mai venise de 3 ani de zile, si-i tot atragea atentia acestuia ca bea prea mult.
“I-am tot zis sa nu mia bea, e batran, sa stea linistit. Nu m-a ascultat. Aseara a baut si i-am spus si eu si fratele meu sa nu mai consume atata alcool. Ne construim o casa si in loc sa ne ajute nu facea decat sa bea. Nu m-a inteles si acum s-a omorat”, a spus fiica lui Petrache, Petronela.
“Azi dimineata, cand ne-am trezit, i-am spus sa mearga cu copii la Pascani ca trebuia sa-si schimbe un buletin. A zis ca nu merge ca mai are treaba pe langa casa. Dupa ce a plecat copii l-am vazut ca ia o galeata si merge la fantana. Mi s-a parut ceva ciudat ca nu mergea la fantana care de obicei luam apa. Am fugit dupa el si i-am zis sa mearga in casa. Asta s-a intamplat pe la 09.30. A intrat in casa si el a fugit apoi pe geam si s-a dus. Cand l-am cautat nu am stiut unde e. Apoi am vazut biletul si am aflat ca s-a dus sa se omoare”, a spus si sotia barbatului. Batranul a amenintat ca isi va lua viata, dar familia sa nu l-a luat in serios, punand vorbele pe seama alcoolului.
A lasat si un bilet de adio, din care se intelege numai finalul: “Ma cautati in fantana la avion, unde a murit si tata. Multa fericire”. “Era un barbat bun. Nu era scandalagiu, nu se lega de lume aiurea dar consuma alcool  foarte mult. A vrut sa se mai sinucida odata, acum doi ani cred, in raul Moldova. Dar a fost salvat. Era necajit in ultimul timp. Tiganii de aici ii tot fura din gaini, a ramas si fara o asigurare, tot asa i-a fost furata, de vreo 35 milioane de lei (lei vechi – n.r.) si poate si din cauza asta s-a omorat.

Continuare pe INFOPRESPASCANI.RO

Orizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow