12.4 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Tragedie la Colegiul Sadoveanu din Pașcani. Un profesor a murit de cancer

Moment de o tristețe nemăsurată pentru profesorii și elevii de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani.
Unul din profesorii cei mai renumiți ai școlii, cu 37 de ani de activitate în cariera didactică, a încetat din viață. Este vorba de Viorica Gabor, profesor de biologie, cu frumoase rezultate obținute pe parcursul anilor la olimpiade sau concursuri și nu numai.

Răpusă la numai 58 de ani de o boală cumplită și dureroasă, ea rămâne o imagine emblematică a instituției căreia s-a dedicat toată viața.
Colegii profesori și elevii își exprimă respectul și considerația pentru unul din oamenii care vor rămâne în memoria celor care au cunoscut-o drept o persoană plină de viață, dedicată și implicată în tot ceea ce a făcut.

Viorica Gabor a fost și director adjunct al școlii în perioada 2004- 2010 și a contribuit semnificativ la proiectele școlii, promovând imaginea unui profesor integru și dedicat.

Astazi după-amiază la ora 17.30, elevii și profesorii se vor aduna în fața școlii și vor merge într-un marș al tăcerii, la Capela de la Biserica Înălțării Domnului, pentru a-și lua rămas bun.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Mai jos, preluăm un comunicat din partea conducerii școlii:

”Colectivul Colegiului National “Mihail Sadoveanu” anunta cu profund regret disparitia prea timpurie dintre noi a doamnei profesor Gabor Viorica.
Un dascal de exceptie, s-a dedicate timp de 37 de ani elevilor sai, scotand generatii intregi de elevi pasionati de biologie, astazi medici de prestigiu.
A fost un model de profesionalism, corectitudine, colegialitate si prietenie.Cu totii am avut ca reper optimismul, dragostea de viata, iubirea fata de copii, modul principial de comportament-ce o caracterizau, caldura sufleteasca pe care o daruia tuturor celor pe care-i cunostea.
In perioada 2004-2010 a fost director adjunct al Colegului, dedicandu-se cu daruire scolii. Cu totii i-am simtit lipsa atunci cand s-a detasat la Iasi, la Colegiul “Emil Racovita”, de la inceputul acestui an scolar.
Suntem alaturi de indurerata familie, de cei doi baieti atat de tineri care si-au pierdut mama si de sotul alaturi de care a intemeiat o familie model, prin dragoste si devotament.
Astazi,ora 17.30, in fata Colegiului “Sadoveanu”, ne vom aduna , profesori si elevi, pentru un moment de reculegere si vom merge , intr-un mars al tacerii, la Capela orasului, unde este depus trupul neinsufletit.

DUMNEZEU SA O IERTE SI SA O ODIHNEASCA IN PACEA SA!”

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow