9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Tragedie evitată la secundă pe trecerea de pietoni din fața Școlii Iordache Cantacuzino din Pașcani

O tragedie a fost evitată la secundă la trecerea de pietoni de pe strada Ștefan cel Mare, din Pașcani, din fața Școlii Gimnaziale Iordache Cantacuzino. O mamă cu inspirație de moment susține că și-a salvat fiul din fața unui taxi care nu ar fi oprit să acorde prioritate. Întâmplarea, care a avut loc vineri dimineață, 27 ianuarie,  a fost relatată pe un grup de socializare chiar de părintele care trage un semnal de alarmă.

Sursa Facebook

Zona respectivei treceri de pietoni este printre cele mai periculoase din oraș, în special, când elevii intră și ies de la cursuri. Este foarte aglomerat, iar vizibilitatea redusă din cauza mașinilor parcate în apropiere. Un echipaj al Poliției Locale supraveghează zona doar la prânz în jurul orelor 11:30 – 12:00. Cu toate acestea, tot sunt numeroase incidente. Mulți șoferi nu încetinesc, iar unii conducători auto parchează ilegal pe spațiul de delimitare a benzilor, reducând astfel vizibilitatea participanților la trafic.

Și pietonii trebuie să fie foarte atenți atunci când se angajează în traversarea străzii chiar și dacă vorbim de treceri amenajate.

Șeful Poliției Locale Pașcani, comandantul Vasilică Avasiloaiei, a precizat că, de-a lungul timpului, în ședința comisiei locale de circulație au fost propuse mai multe măsuri, iar o parte avizate, pentru a crește gradul de siguranță la respectivă trecere de pietoni și anume, marcaj 3D, un semafor inteligent sau montarea de piloni pe toată lungimea marcajului care separă benzile pentru a împiedică parcarea mașinilor. Până acum, însă, nici o măsură din cele enumerate nu a fost aplicată în teren.

Menționăm că pe acea trecere de pietoni au avut loc numeroase accidente rutiere, iar în noiembrie anul trecut, un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost lovit chiar pe zebră de un taximetru.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow