More

  Traficant de droguri la Todirești. Cultiva canabis în grădină și îl vindea în Europa

  Array

  Traficant de droguri la Todirești. Cultiva canabis în grădina şi îl vindea în Europa. Tânărul a fost arestat preventiv, după ce în urma percheziţiei de sâmbătă a procuroriilor DIICOT în imobilul lui Ioan Huţanu a fost descoperită şi ridicată cantitatea de 6,350 kilograme.

  cannabis 2
  Ioan Huţanu este acuzat că a înfiinţat o cultură de cannabis, cca 60 plante, pe raza localităţii Stroești, com. Todirești, jud. Iaşi, ocupându-se în mod efectiv de întreţinerea şi îngrijirea acesteia până în luna octombrie, când a procedat la recoltarea plantelor (inflorescenţe) pe care le-a transportat şi depozitat în locuinţa sa situată în aceiaşi localitate.

  Anchetatorii susţin că el intenţiona, după uscarea plantelor de cannabis, să le valorifice pe piaţa ilicită dintr-un stat european către un alt dealer de droguri aflat în legătură sa infracţională.

  „În acest sens, la 15 octombrie, inculpatul a contactat telefonic o persoană din Belgia, stabilind detalii referitoare la tranzacţionarea cantităţii de canabis recoltată, preţul acesteia, precum şi modalitatea de transfer a cantităţii de canabis, după uscarea acesteia, din România în Belgia, urmărind astfel obţinerea unui folos material ilicit în valoare de 15.000 euro”, se arată în comunicatul procurorilor.

  Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a lui Ioan Huţanu pentru trafic de droguri în formă continuată, după ce procurorii DIICOT au descoperit în locuinţa acestuia peste şase kilograme de cannabis pe care încerca să le vândă în Belgia.

  Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţerii poliţiei judiciare din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate-Serviciul Antidrog, iar suportul de specialitate asigurat de Serviciul Operaţiuni Speciale Iaşi.

  În urmă percheziţiei, au fost ridicate 6,350 kilograme de canabis.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI