16.9 C
Paşcani
joi, octombrie 6, 2022
Array

Traficant de droguri la Todirești. Cultiva canabis în grădină și îl vindea în Europa

- Advertisement -

Traficant de droguri la Todirești. Cultiva canabis în grădina şi îl vindea în Europa. Tânărul a fost arestat preventiv, după ce în urma percheziţiei de sâmbătă a procuroriilor DIICOT în imobilul lui Ioan Huţanu a fost descoperită şi ridicată cantitatea de 6,350 kilograme.

cannabis 2
Ioan Huţanu este acuzat că a înfiinţat o cultură de cannabis, cca 60 plante, pe raza localităţii Stroești, com. Todirești, jud. Iaşi, ocupându-se în mod efectiv de întreţinerea şi îngrijirea acesteia până în luna octombrie, când a procedat la recoltarea plantelor (inflorescenţe) pe care le-a transportat şi depozitat în locuinţa sa situată în aceiaşi localitate.

Anchetatorii susţin că el intenţiona, după uscarea plantelor de cannabis, să le valorifice pe piaţa ilicită dintr-un stat european către un alt dealer de droguri aflat în legătură sa infracţională.

„În acest sens, la 15 octombrie, inculpatul a contactat telefonic o persoană din Belgia, stabilind detalii referitoare la tranzacţionarea cantităţii de canabis recoltată, preţul acesteia, precum şi modalitatea de transfer a cantităţii de canabis, după uscarea acesteia, din România în Belgia, urmărind astfel obţinerea unui folos material ilicit în valoare de 15.000 euro”, se arată în comunicatul procurorilor.

Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a lui Ioan Huţanu pentru trafic de droguri în formă continuată, după ce procurorii DIICOT au descoperit în locuinţa acestuia peste şase kilograme de cannabis pe care încerca să le vândă în Belgia.

Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţerii poliţiei judiciare din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate-Serviciul Antidrog, iar suportul de specialitate asigurat de Serviciul Operaţiuni Speciale Iaşi.

În urmă percheziţiei, au fost ridicate 6,350 kilograme de canabis.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow