21 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Traducător de limbi străine, la 17 ani. Menţiune la un concurs european

O elevă de la un liceu din Paşcani a câştigat menţiune la un concurs european de limbi străine. Adolescenta a tradus un text din engleză în română şi a surprins prin creativitatea ei. Are o pasiune pentru domeniul lingvistic şi îşi doreşte lucreze în viitor, în străinătate.

Încă un succes internaţional pentru Colegiul C.F.”Unirea” Pascani. Teona Ţehaniuc, elevă în clasa a XI-a B, a câştigat de curând mentiune speciala pentru acuratețe și coerență a traducerii, la concursul „Juvenes Translatores”, organizat de către Direcţia Generală de Traduceri din cadrul Comisiei Europene. Au participat 5 elevi de la acest liceu, însă doar ea a reuşit impresioneze prin originalitate.
Tânăra are o pasiune pentru limbile străine, cunoaşte foarte bine engleza şi franceza şi a mai participat la diferite concursuri. Chiar dacă nu îşi doreşte un viitor în acest domeniu, ea crede îi vor fi de folos aceste abilităţi pentru o carieră în străinătate. Teona a fost îndrumată de doamna profesor de limba engleză Simona-Demetra Acsinte Ioniță.

Menţionăm scopul concursului este de a promova studiul limbilor străine în şcoli şi de a le oferi tinerilor posibilitatea de a vedea cum este fii traducător.Competiţia s-a desfăşurat simultan în şcolile selectate din Uniunea Europeană.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow