30 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
30 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Tradiții și obiceiuri pascale românești, la Colegiul „Unirea” din Pașcani

fashiondays.ro
credius.ro
horacredit.ro/
elefant.ro
answear.ro
oferta.oceancredit.ro
creditfix.ro
elefant.ro
vivacredit.ro

Ultimele știri

Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Pașcani a organizat luni, 18.04.2016, începând cu ora 9.00, activitatatea”Tradiții și obiceiuri pascale românești”, în parteneriat cu Liceul Special „Moldova”, Târgu-Frumos și Inspectoratul Școlar Județean Iași, în cadrul proiectului județean „Suntem diferiți, dar totuși la fel”.

Scopul evenimentului a constat în realizarea comunicării și colaborării între elevii și cadrele didactice ale celor două școli, dezvoltarea cunoștințelor despre post, sărbători pascale, tradiții și obiceiuri pascale, dar și în adoptarea unor comportamente și atitudini creștine în rândul elevilor.

La manifestare au participat elevi din clasele IX-XII de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Pașcani, însoțiți de profesorii diriginți și de către alți profesori și un grup de elevi nevăzători de la Liceul Special „Moldova” Târgu-Frumos, însoțiți de Pr. prof. Onea Vasile.

S-au dezbătut subiecte precum Postul Mare, comportamentul tinerilor în timpul postului, modul de pregătire spirituală a acestora pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, rugăciunile și cântările speciale din perioada Postului Mare, tradițiile și obiceiurile creștine legate de Sărbătoarea Învierii Domnului, Săptămâna Patimilor și Învierea Domnului.

Cooordonatorii activității au fost Prof. Spătaru Mugurel și Pr. prof. Onea Vasile.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
30 ° C
30.4 °
29.9 °
51 %
2.7kmh
37 %
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
25 °
lun
26 °
mar
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI