25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Tradiții și obiceiuri pascale românești, la Colegiul „Unirea” din Pașcani

Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Pașcani a organizat luni, 18.04.2016, începând cu ora 9.00, activitatatea”Tradiții și obiceiuri pascale românești”, în parteneriat cu Liceul Special „Moldova”, Târgu-Frumos și Inspectoratul Școlar Județean Iași, în cadrul proiectului județean „Suntem diferiți, dar totuși la fel”.

Scopul evenimentului a constat în realizarea comunicării și colaborării între elevii și cadrele didactice ale celor două școli, dezvoltarea cunoștințelor despre post, sărbători pascale, tradiții și obiceiuri pascale, dar și în adoptarea unor comportamente și atitudini creștine în rândul elevilor.

La manifestare au participat elevi din clasele IX-XII de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Pașcani, însoțiți de profesorii diriginți și de către alți profesori și un grup de elevi nevăzători de la Liceul Special „Moldova” Târgu-Frumos, însoțiți de Pr. prof. Onea Vasile.

S-au dezbătut subiecte precum Postul Mare, comportamentul tinerilor în timpul postului, modul de pregătire spirituală a acestora pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, rugăciunile și cântările speciale din perioada Postului Mare, tradițiile și obiceiurile creștine legate de Sărbătoarea Învierii Domnului, Săptămâna Patimilor și Învierea Domnului.

Cooordonatorii activității au fost Prof. Spătaru Mugurel și Pr. prof. Onea Vasile.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow