22.3 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021
Array

Traditii si obiceiuri de Sfanta Maria Mica. Ce poti face sa ai noroc

Sfanta-Maria

Nasterea Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sarbatori religioase, se celebreaza duminica, pe 8 septembrie. Din strabuni s-au mentinut traditii si obiceiuri pe care credinciosii sa le respecte pentru a se bucura de noroc si sanatate in urmatorul an. De Sfanta Maria Mica nu se cade sa efectuam treburi gospodaresti, deoarece se crede ca va fi “rau de lovitura” pentru barbati, iar femeilor li se va arde mancarea pe foc sau se va varsa pentru copii.

De asemenea, cu aceasta ocazie se impart cele mai alese fructe ale toamnei (prune si struguri) pentru pomenirea sufletelor celor adormiti. Pentru ca in duminica acestei sarbatori este dezlegare la peste, cei care vor sa fie sanatosi sau pentru femeile care vor sa ramane insarcinate este obligatoriu sa manance peste.

Pe de alta parte, un gest pe placul lui Dumnezeu este aprinderea candelelor in casele crestinilor, in dreptul icoanei Maici Domnului. Se spune ca acea casa va primi binecuvantarea lui Dumnezeu si va fi la adapost de urgia naturii, dar si de foc si alte rele. O traditie mostenita din batrani spune ca este interzis sa faci focul in vatra in zilele de 7 si 8 septembrie daca nu vrei sa atragi asupra ta necazurile si bolile.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primele efecte ale restricțiilor: Centrele de vaccinare se aglomerează de la o zi la alta, după ce săptămâna trecută bătea vântul prin cabinete

Centrele de vaccinare se aglomerează de la zi la zi tot mai mult. Oamenii vor să dobândească...

Proiect: Amenzile de circulație să fieProiect: Amenzile de circulație să fie date în urma monitorizării video a drumurilor publice date în urma monitorizării...

Rețeaua de drumuri publice ar urma să fie monitorizată video de către polițiști, astfel încât abaterile șoferilor...

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI