17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022
Array

“Tradiţii peste veacuri”, ediţia a VII a

Zeci de prichindei din Hîrlău au arătat că ştiu tradiţiile specifice sărbătorilor de iarnă păstrate din strămoşi. Îmbrăcaţi în straie populare copii au cântat colinde, au jucat „Babele” sau “Căiuţii” şi au umblat cu steaua. Şi preparatele culinare tradiţionale au fost vedete la spectacol, iar cei mai talentaţi copii în arte plastice au pictat măşti.

Zece grupuri formate din copii de la grădiniţele din Hîrlău, Deleni şi Cepelniţa au participat ieri la o nouă ediţie a festivalui de datini şi obiceiuri de iarnă. “Tradiţii peste veacuri” s-a numit evenimentul organizat de Grădiniţa cu program normal din oraş, la care participanţii au trecut prin trei probe: momente artistice, arte plastice şi artă culinară.

Spectacolul de datini şi obceiuri a fost deschis de Aida Filimon de la Grădiniţa din Hîrlău. Fetiţă de numai câţiva anişori a interpretat alături de educatoarea sa o colindă de Crăciun, iar momentul a continuat cu o urătură interpretată de 4 copii de la Grădiniţa Poiana din Deleni.

Rând pe rând, timp de o ora grupurile de copii participante au jucat “Căiuţii” şi “Bebele”, iar prichindei de la Grădiniţa din Pârcovaci au venit cu steaua.

Tot în cadrul festivalului folcloric elevii talentaţi au desenat cele mai fioroase măşti de Revelion. De asemenea, într-o altă cameră prichindeii au prezentat cum ştiu ei mai bine alimente tradiţionale făcute de părinţi, bunici şi chiar străbunici.

Alături de copii în această zi importantă a fost şi edilul oraşului, Radu Curcă. Primarul i-a felicitat pe organizatori şi le-a transmis că au toată susţinerea din partea administraţiei locale.

La sfârşitul spectacolului concurs juriul format din cadre didactice, directorul Casei de Cultură şi conducerea Bibliotecii orăşeneşti a ales cele mai bune reprezentaţii. Formaţiile clasate pe primele locuri au primit diplome. Toţi copii au primit pachete cu dulciuri din partea administraţiei locale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow