22.7 C
Paşcani
vineri, mai 20, 2022
Array

Traditii la Ruginoasa, cu amenzile pe masa. Fara violenta, bate si bice

Discutie decisiva pentru prevenirea violentelor la Ruginoasa. Astazi de la 11.30 reprezentantii institutiilor de ordine s-au intalnit cu primarul si satenii la Caminul Cultural din localitate cu scopul evitarii violentelor, in ultima zi a anului. S-a stabilit ca si in acest an sa fie interzisa bataia traditionala dintre flacaii comunei. Mai mult, mascatii nu au voie sa poarte bate sau alte arme albe si nici macar traditionalele bice. Reprezentantii Jandarmeriei si cei ai Politiei Romane au anuntat ca cei care vor incalca legea vor fi amendati si cercetati penal.
In acelasi context prefectul judetului Iasi, prezent la acesta intalnire, a facut apel la cetatenii comunei sa renunte la traditiile violente pe motiv ca ar trebui mobilizati, si de acesta data, sute de politisti si jandarmi. Dan Carlan a spus ca in loc sa ii pazeasca pe tinerii cu chef de scandal oamenii legii ar urma sa participle la actiunile de dezapezire si de fluidizare a traficului rutier.
Si primarul comunei a facut apel la respectarea traditiilor locale, dar fara violenta. El le-a cerut satenilor sa nu iese cu batele ci doar mascati in portul traditional.
De cealalta parte organizatorii ,, Bataii de la Ruginoasa” sau declarant nemultumiti pe motiv ca nu mai pot fi respectate traditiile populare din cauza politistilor. Ei au spus ca, oricum, vor iesi in strada, lasand sa se inteleaga ca in acest an confruntarea va avea loc departe de ochii lumii si camerele de luat vederi pentru a nu atrage atentia.
La intalnirea de astazi au participat si reprezentantii Bisericii pentru ai convinge pe tineri sa petreaca Anul Nou, fara violenta. Mentionam ca ani la randul s-au inregistrat victime in urma batailor traditionale de la Ruginoasa. Cea mai sangeroasa confruntare a avut loc in anul 2011 cand au fost ranite mai multe persoane iar un tanar a fost internat in coma la spital. De atunci autoritatile s-au mobilizat in fiecare an pentru a impiedica actiunile violente organizate in numele traditiei populare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow