16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Produse tradiționale şi meşteşuguri, la Târgu-Frumos – FOTO

Esplanada Târgului Frumos pare să se fi reîntors în timp, la sfârşitul săptămânii trecute. În oraşul, cunoscut odinioară că o localitate cu caracter meşteşugăresc, a avut loc încă o ediţie a Târgului de Toamna şi cel a meşterilor populari din toată ţară. Au fost expuse zeci de ateliere cu produse tradiţionale româneşti, precum dulceţuri, articole de îmbrăcăminte sau oale de lut. Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectacol de muzică live şi foc de artificii.

 

De vineri şi până duminică, Târgu-Frumos a prins viaţă. Pe esplanada din centrul oraşului a avut loc cea de-a V-a ediţie a Târgului de Toamna şi a VI-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari. Au fost amplasate zeci de ateliere cu tot felul de bunătăţi şi produse tradiţionale. Au fost făcute şi demonstraţii.

 

Sunetul de bucium a deschis evenimentul, iar apoi autorităţile locale au transmis un mesaj către cei care păstrează şi transmit din generaţie în generaţie, obiceiurile româneşti. Edilul oraşului, Ionel Vătămanu şi viceprimarul, Gheorghe Sarafinceanu, şi-au arătat susţinerea faţă de producătorii locali şi au oferit diplome celor prezenţi la târg.

 

Duminică, în ultima zi de sărbătoare, a avut loc un spectacol live. Membrii formaţiei Los Anonimos, din Piatra-Neamţ, au cântat timp de trei ore pentru târgoveţi. A fost un show de zile mari, mult aşteptat de oamenii locului.
Evenimentul a fost încheiat cu un foc de artificii, care a luminat cerul preţ de câteva minute.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow