More

  Traditie si frumusete: Targul Mesterilor Populari la Pascani, editia 2019

  De vineri, 19 iulie și până duminică, 21 iulie, Pascaniul găzduiește cea de–a XI-a ediție a Târgului Meșterilor Populari, cunoscut și după denumirea “Târgul de Santilie”. Manifestarea culturală reunește, an de an, participanți din toate zonele țării și din Republica Moldova.

  Deschiderea oficială a avut loc vineri, 19 iulie, de la orele 17.00 în Piața Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu”. În cadrul evenimentului au fost acordate meșterilor diplome de participare și li s-a urat “bun venit” celor doi noi membri ai  Asociației Meșterilor Populari din Moldova, cărora le-au fost înmânate legitimațiile. De asemenea Luiza Ștefania Muscalu alături de Ansamblul de dansuri ”Rapsozii Siretului” Pașcani au susținut momente artistice.

  La ediția 2019 a Târgului de Santilie au răspuns prezent invitației un număr de 64 de meșteri populari care au care au expus spre vânzare costume populare , produse din ceramică, produse de marochinărie, bijuterii lucrate cu migală, ouă incondeiate, obiecte din piele și lemn și multe alte obiecte tradiționale care nu trec neobservate prin frumusețea lor.

  Nu lipsesc nici anul acesta preparatele tradiționale de la standurile cu mâncăruri și dulciurile: turta dulce și kurtos-ul.

  Meșterii și-au expus creațiile în stand-uri amenajate în centru, pe strada Ștefan cel Mare, pe sensul de circulație dinspre Casa de Cultură spre Oficiul Poștal Deal.

  Menţionăm că târgul este organizat de Casă de Cultură „Mihail Sadoveanu” Pașcani în parteneriat cu  Asociația Meșterilor Populari din Moldova, Muzeul Municipal Pașcani și Primăria Pașcani.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  Pedofil octogenar, mort în închisoare aşteptând eliberarea. Era rudă cu bunicul victimei de 9 ani

  Un pedofil din Ciohorăni a murit în puşcărie, în aşteptarea eliberării condiţionate. Acesta fusese condamnat la închisoare cu executare pentru agresarea sexuală a unei...

  Mobilizarea continuă pentru Nicoleta. Comunitatea este alături de ea

  Mobilizarea pentru Nicoleta, adolescenta din Pascani care sufera de o boala crunta, continua. Cazul tinerei cu ochii ca cerul si o vointa de fier...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI